Szulejmán idézetek

Szulejmán idézetek
Szulejmán idézetek

Szulejmán (eredeti cím: Muhteşem Yüzyıl (muhteˈʃæm ˈjyzjɯl), vagyis Csodálatos század) egy 2011-től 2014-ig vetített török főműsoridős televíziós sorozat, amelyet a Tims Productions készített. A sorozat első évadja Törökországban 2011. január 5-től a Show TV-n , a második évadtól a Star TV-n volt látható. A történet középpontjában I. Szulejmán, az Oszmán Birodalom egyik legnagyobb szultánja és felesége, a történelem egyik legbefolyásosabb asszonya, Hürrem szultána áll.Szulejmán idézetek

Idézetek elválasztó

Néha a legnagyobb büntetés, ha az ellenséged elnyeri bocsánatodat, ha magára hagyod a lelkiismeretével.

Idézetek elválasztó

Néha a halál az egyetlen kiút a szenvedésből.

Idézetek elválasztó

A hatalom kétélű penge.

Szulejmán idézetek Idézetek elválasztó

Mindnyájan szembesülni fogunk a vétkeinkkel egy nap, és azoknak inkább a súlya számít, mintsem a mennyisége.

Idézetek elválasztó

Amikor eljön az utolsó órád, jussanak eszedbe cselekedeteid, és lelkeddel mérlegeld azokat, csakis akkor nyílhat meg előtted a mennyek kapuja.

Idézetek elválasztó

Csak a vakok nem látják, hogy a valóság mennyire hamis.

Idézetek elválasztó

Az apák nem válogathatják meg gyermekeiket (…), ahogy mi sem az őseinket.

Idézetek elválasztó

 A szerelem sem mentség, ha elvakítja az embert, de szerencsére az idő mindent meggyógyít. 

Idézetek elválasztó

 A sors néha kegyetlen, de ez teszi erősebbé az embert. 

Idézetek elválasztó

 Minden élet, amit valaha kioltottál, lelkedet feketíti be. 

Idézetek elválasztó

 Légy nagylelkű, de maradj következetes. Hisz tudod, se hatalmad, se erőd, sem életed nem a sajátod. Ne gondold hát, hogy kiváltságos jogaid vannak, ne hidd, hogy több vagy másoknál. Győzd le gyarlóságod, vagy az győz le téged! Minden fáraónak van egy Mózese, minden gonosznak egy angyala. Imádkozz és emlékezz! Ne feledd, hogy miből lettél, s hogy mivé leszel majd a végén. Idézetek elválasztó

A szeretetben légy a nap, barátságban és testvériségben az áradó folyó. Vétkeidben a sötét éjszaka, alázatodban a világos ég, haragodban a halott. Légy minden, ami vagy, anélkül, hogy lássalak, valójában ki is vagy.

Idézetek elválasztó

Szulejmán sorozat idézetei

Idézetek elválasztó

Erőm, gyengém, titkom, tanácsom, vezetőm, szultánom, padisahom, emírem, világomnak összes éke. Levegőm, fuvallatom, vihart tépő fénysugaram. Ha meghalok, mert eljő a halál, ezeket mind elhagyom, de maradok ablakod alatt dalnokod, s magasztallak, bárhova is jutok. Reszkető szívvel, könnyező szemmel már Muhibbi-ként búcsúzom.

Idézetek elválasztó

Gyönyörűm, támaszom, álmom, bódító holdfényem, tavaszom, örömöm, napom, éjjeli boldogságom, kincsem, szépségem, fényem – mindenem TE vagy. Életem, jelenem, múltam, messzi jövendőm. Égető szerelmemnek záloga. Egyetlenem. Szerelmem forrása.

Idézetek elválasztó

 Milyen csöndes lett minden. Szinte csak szívdobbanásomat hallom. S ez a szag. Rózsaillatot szeretnék most érezni. A lelkemig hatol a vérnek és a puskapornak bűze. Ó föld, fák, levelek, madarak, ne hallgassatok uratok győzelmének napján, vigyétek hírét a széllel. Lelkünk porával, de hitünk diadalával, hogy a világ is érezze győzelmünk kesernyés zamatát. 

Idézetek elválasztó

Menny és pokol között járok most a purgatóriumban. Életem vajon így fog eltelni? Amikor meglátom arcodat, a mennyek kapuja nyílik meg előttem, és a boldogság felé haladok, míg távollétedben a pokol tüze izzítja lelkemet. Lángolok, éget a sors vesszőcsapása.

Idézetek elválasztó

Az élet nem arról szól, hogy mindenki azt kapja, amit szeretne vagy amit megálmodott. Közel sem! Az ember csalódik, félreismer, rosszul dönt, és még sorolhatnám a bajokat. Ezek elől a menekülés nem a dac, hanem a felismerés és a problémák megoldása, akár kibeszélésükkel.

Idézetek elválasztó

A létezés a szerelemben van elrejtve. (…) A halál most engem szólít. A nap utoljára kelt fel nekem. Megfordulok, és magam mögött látom a szerelmet, mely egész életemnek értelmet adott.

Idézetek elválasztóTovábbi idézetek a Szulejmánból:

Idézetek elválasztó

 Hogyha szerelmes vagy, éld meg a magányát is, hogyha úrnak teremtettél, éld meg a szolgaságot. Lásd a szépet, akár az elmúlás orcáján is, lásd a csúfot akár a rózsának aranyló szirmain. Légy a tündér, légy a szerelemnek bolondja, hogy annak lángjában lelked testet öltsön. 

Idézetek elválasztó

Egy hívőt tényleg nehéz letéríteni az útjáról, akárhonnan is jön, akármilyen nyelven beszél vagy tanult, akármelyik vallást is szolgálja, mert a szívében mindig a maga igazát hordozza. Így azzal él és azzal hal.

Idézetek elválasztó

Egy gyermeket világra hozni a legnagyobb áldás, amit asszony megélhet, nincs, amihez az érzést hasonlítani lehetne. Míg elsőszülött fiamat nem tartottam a karomban, én magam sem tudtam elképzelni. Azt nyilván igen, hogy anya leszek, de hogy a születés ennyire megváltoztatja az életemet, arra álmomban sem gondoltam. Egész lényem, eddigi mivoltom megszűnt, átértékelődött a világgal együtt. Hirtelen megelevenedtek a színek, ízesebbek lettek az ételek, teljesebb a szerelem, mintha egy varázslatos kör burkolta volna be a mindennapjaimat, boldog voltam, hosszú idő után először nem éreztem magam magányosnak, nem hittem értelmetlennek a létezésemet, mert a lelkem eggyé vált a gyermekével, és ez egy hatalmas erő, olyan kötelék, amit semmi más nem adhat egy nőnek.

Idézetek elválasztó

Szulejmán idézetek

Idézetek elválasztóIdézet kategóriák: