Idézetek angyalokról

Idézetek angyalokról
Idézetek angyalokról

Idézetek angyalokrólIdézetek lapja

Mindenki vállán ül egy ördög és egy angyal, arra biztatva őt, hogy tegyen meg dolgokat.

Idézetek lapja

Az angyalok Isten legtisztább gondolatai, melyek az igazság és a szeretet szárnyán szállnak.

Idézetek lapja

Egy angyal nem attól marad bent, ha becsukják az ablakot, hanem ha van miért bent maradnia. Erre soha nem lehet más oka, mint az, hogy szeret.

Idézetek angyalokról Idézetek lapja
Idézetek angyalokról

Beront oda a bolond, ahova az angyal is csak félve lép.

Idézetek lapja

Angyalok, ha súgnak, mindig csak a benned lévő angyalit tudják megszólítani. Ha nincs benned, nem hallod.

Idézetek lapja

Mindenki vállán ül egy ördög és egy angyal, arra biztatva őt, hogy tegyen meg dolgokat.

Idézetek lapja

Az embereknek szükségük volt a biztonságra, és megteremtették vagy felfedezték az angyalok világát, amely azután védőszféraként vette körül őket egy idegen világban.

Idézetek lapja

A múló évek arra tanítják az embert, hogy egy kissé valamennyien alávalók vagyunk. A legutóbbi népszámlálásnál kitűnt, hogy angyalok már nemigen fordulnak elő közöttünk.

Idézetek lapja

A szenvedély nélküli ember, a tökéletes igaz ember: szörnyalak; angyal, akinek még nem nőttek szárnyai.

Idézetek lapja

Az embert lehetetlen egységesíteni! Sem az ördög, sem az angyal mintájára! Mindig különbözőek maradnak.

Idézetek angyalokrólIdézetek lapja

A képviselők olyan ördögök, akiket angyalok választanak.

Idézetek lapja

A félelemre és a megfélemlítésre alapított világrendben nem is lehet csodálkozni azon, ha az ember nem bízik az angyal eljövetelében. De azért az angyal mégis eljött, és szállást keres az emberek szívében az isteni Gyermek számára. A Karácsony itt van. Lehet, hogy csak hangulat, csak külsőség: mégis nagyon nagy és áldott alkalom, talán az utolsó alkalom arra, hogy mélységes igazságára ráébredjünk, és a hangulatból valóságot, a külsőségből lelkiséget teremtsünk.

Idézetek lapja

Az emberek jobban kedvelik az angyal kinézetű rosszfiút, mint a jófiút, aki úgy néz ki, mint egy ördög.

Idézetek lapja

Soha ne hajts gyorsabban, mint amilyen gyorsan az őrangyalod repülni tud!

Idézetek lapja

Az angyalok egyrészt láthatatlanok, másrészt közöttünk élnek, álruhában. Ezzel egy idő óta komolyan számolni kell. Nem tudod, ki a gyereked, a barátod vagy az idegen, aki leül melléd a villamoson. Lehet, hogy angyal.

Idézetek lapja

Ha az angyalok nem segítenek, szövetkezz az ördöggel!

Idézetek lapja

A mai kapcsolatok attól üresek, hogy nincs ott az angyal. Vagy, mivel üresek, nem jön az angyal. Nem igazi barátság, nem igazi szerelem, pedig azzá tudna válni egy pillanat alatt.

Idézetek lapja

Néha olyannyira szeretnénk angyalokká válni, hogy elfelejtünk emberekként viselkedni.

Idézetek lapja

A gyerekek olyanok, mint az angyalok (…). Mert mi más lenne az angyal, ha nem az Isten gyermeke?

Idézetek lapja

Bárcsak szent lennék és angyal óvná léptemet, akkor a tűzbe ugorhatnék, és hamuvá porlaszthatnám minden bűnöm.

Idézetek lapja

A házasság többnyire azért szerencsétlen, mert a nő elfelejti, hogy angyal. A férfi pedig még azt is elfelejti róla, hogy nő.

Idézetek lapja

Nincs egyetlen negatív tulajdonságunk sem, amelyet végleg legyőzhetnénk. „A bölcs – mondja az angyal -, kard élén él.” Vagyis örökké óvatos önmagával szemben. Magasból lehet nagyot bukni.

Idézetek lapja

Aki nem sír, nem kiáltoz, annak angyal kis kertet hoz, lesz benne egy szép fa, minden ágán aranyalma, kis fészek, meg kis madárka, kék a lába, zöld a szárnya, s azt énekli csengő hangon, aludj, aludj már galambom.

Idézetek angyalokrólIdézetek lapja

Mindannyiunk lelkében megállás nélkül folyik a harc a Jó és a Rossz között. Lehet, hogy minden pillanatban összecsapnak egymással az angyalok és az ördögök. Talán évezredek óta tart a háborújuk, és egyre nagyobb területeket hódítanak el egymástól, míg végül egyikük megsemmisíti a másikat.

Idézetek lapja

„Az angyalok Isten legtisztább gondolatai, amelyek az igazság és a szeretet szárnyán szállnak.” Mary Baker Eddy

Idézetek lapja
Idézetek angyalokról

Az angyalok Isten legtisztább gondolatai, amelyek az igazság és a szeretet szárnyán szállnak.

Idézetek lapja

Ha nem lenne bánatunk, és nem lenne bűnünk, akkor angyalok lennénk, az angyalok pedig nem tudnak férfiak és nők módjára szeretni.

Idézetek lapja

Egy ördög érdekesebb, mint egy angyal. A bűn mindig érdekesebb a jónál. A rendetlenség a rendnél, a zegzugos tér a sima modernségnél, a homály az áttekinthető világosságnál, a kuckó a szobánál.

Idézetek lapja

Amikor felismerjük magunk körül az angyalok jelenlétét, az olyan, mintha az árnyékból kilépnénk a napfény melegére. Hirtelen megérezzük azt a tápláló erőt, amelyik a gondoskodásból ered, abból, hogy valaki csak velünk törődik.

Idézetek lapja

Ha a jó szerencséd úgy hozza, hogy meglep egy angyal, örömteli és hosszantartó mennyei érzésben lesz részed. Az életed többé már nem lesz hétköznapi.

Idézetek lapja

A zene az angyalok énekével vetekszik szépségét tekintve.

Idézetek lapja

Valóra válhatnak az álmok. Ismét dalra fakad a lélek, az angyalok meg minket néznek. Örökre kezedben a kezem, kérlek, hogy soha ne hagyj el engem.

Idézetek lapja

A szerelem azt jelenti, hogy két ember: kettő és mégis egy. Egy férfi és egy nő egyetlen angyallá olvad össze. Ez a mennyország.

Idézetek lapja

Ha egy angyallal találkozol, nem békére lelsz, csupán lázra.

Idézetek lapja

Az angyal a páncél, és a Hírnök a kard. A páncél minden körülmények között oltalmaz, véd, de a kard kieshet a kézből, sőt, a saját ura ellen is fordulhat. Mi több, a kard majd` mindenre jó, kivéve a hegyén ülni.

Idézetek lapja

A mai kapcsolatok attól üresek, hogy nincs ott az angyal. Vagy, mivel üresek, nem jön az angyal. Nem igazi barátság, nem igazi szerelem, pedig azzá tudna válni egy pillanat alatt.

Idézetek lapja

Az angyal olyan, mint a gyémánt. Nem lehet csinálni, csak találni. És nincs két egyforma a világon.

Idézetek lapja

Mindannyian kísérletek vagyunk, önarcképet költünk, esélyként megkaptuk magunkat, hogy készítsünk belőle valami egészet. Mindenki összeügyetlenkedi a maga játszmáját, amelyet számon tart egy megvesztegethetetlen angyal.

Idézetek lapja

Nem igaz, hogy a jó nem győzedelmeskedhet a gonosz fölött. Csak az angyaloknak is úgy kellene szerveződniük, mint a maffiának.

Idézetek lapja

„ A te angyalod mindig pontosan ott van, ahol te vagy.” Odilo Lechner apát

Idézetek lapja

Elég, ha az ember elhiszi, hogy léteznek angyalok, elég, ha szüksége van rá. És akkor megmutatkoznak, és ragyognak, mint a hajnal első fényei.

Idézetek angyalokrólIdézetek lapja

„Olyanok vagyunk, mint a gyermekek, tanítókra van szükségünk, akik pallérozzák elménket és irányítanak; és Isten erre módot is adott, angyalaira bízva, hogy okítsanak és vezessenek bennünket.” Aquinói Szent Tamás

Idézetek lapja

A szivárványhíd az egyetlen, ahol angyalok és ördögök úgy járnak-kelnek, hogy alig lehet szétismerni őket.

Idézetek lapja

Mintha igaz volna, hogy vannak szerencsétlen napok az esztendőben, amikor csövestől szakad a nyakunkba a bosszúság és keserűség, éppúgy vannak néha örömnapjaink is, amikor mintha angyalok hágnának egymás sarkába, hogy nekünk örömet szerezzenek.

Idézetek lapja
Idézetek angyalokról

Az embereknek szükségük volt a biztonságra, és megteremtették vagy felfedezték az angyalok világát, amely azután védőszféraként vette körül őket egy idegen világban.

Idézetek lapja

„Mindaz, ami üresnek látszik, megtelik Isten angyalaival. Seemi sincs, ahol ne lennének jelen köröző szolgálatukkal.” Szent Hiláriusz

Idézetek lapja

Akkor tudjuk meg, hogy angyallal találkoztunk, amikor már elment.

Idézetek lapja

Ha találkozol angyalokkal – sokan élnek közöttünk emberként -, onnan lehet felismerni őket, hogy fokozott felelősségtudattal élnek. Bármilyen hivatásuk lehet. Lehet anya, apa, asztalos, szobafestő, költő, muzsikus, vízvezeték-szerelő, mérnök, orvos, bőrdíszműves, vállalkozó, hajléktalan, sőt elvileg még politikus is (nincs átkozott szakma, csak méltatlan hozzáállás!) – szóval egy angyal onnan ismerhető meg, hogy felelősséget érez minden tettért.

Idézetek lapja

Olyan volt éppen, mintha a teremtésben elkallódott rossz tulajdonságokat mind egy testbe vették volna bele, hogy megmutassák az embereknek: ilyenek lennétek, ha nem őrködnének angyalok a születéseteknél.

Idézetek lapja

Az angyalokat az látja, aki elfogadja a fényt. És átszakítja a sötétség szövetségét.

Idézetek lapja

Az angyalok Isten legtisztább gondolatai, amelyek az igazság és a szeretet szárnyán szállnak.

Idézetek angyalokrólIdézetek lapja

Egyértelműen az angyalok jelenléte az is, amikor valamit csak úgy megteszel anélkül, hogy értenéd, miért. Ilyenkor mondod, hogy nem tudom, miért mondtam; nem tudom, miért jöttem ide; nem tudom, miért tettem, de ezt kellett mondanom, tennem, ide kellett jönnöm. Ezek az esetek mind a szeretet nevében történnek. Nem tudatosan, mert az ego nem ilyen nagylelkű.

Idézetek lapja
Idézetek angyalokról

Különösen szeressétek a gyermekeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok. A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék szívünket.

Idézetek lapja

Az angyalokat nem fenyegeti kárhozat, az emberek azonban nem ilyen szerencsések – számukra mindig közel a pokol…

Idézetek lapja

A szerelem: az angyaloknak a csillagokhoz röppenő üdvözlete.

Idézetek lapja

A segítők mindig készen állnak. Emberek, angyalok, látható és láthatatlan lények egész serege. De addig nem indulhatnak a segítségedre, míg te – önmagadtól – a föltápászkodás és fölemelkedés nagy erőfeszítéseit nem teszed meg.

Idézetek lapja

Az igazi angyalt a kedélyéről lehet megismerni. Lényéből szüntelenül árad valami megmagyarázhatatlan derű. Olyan lelkiállapot, melyet az ember csak akkor él át néhány pillanatig, amikor felragyog a nap.

Idézetek lapja

„A „szerencse” valójában nem más, mint hogy az ember körülnéz, hogy meglássa, hol vannak a barátai: mert az angyalok az ő szavaikon keresztül hallatják a hangjukat.” Paulo Coelho

Idézetek lapja

Az ember olyan sok vitás helyzettel találkozik az életben, és szereti az egyértelmű megoldásokat. Sokkal könnyebb, ha valakit szépen be lehet sorolni egy kategóriába, szent vagy szörnyeteg, ördög vagy angyal. De ez szinte sohasem működik. Legtöbbször nincsen fekete vagy fehér, csak a szürke különböző árnyalatai.

Idézetek lapja

„A fény harcosa tudja, hogy egy angyal és egy ördög vitatkozik a keze fölött, amely a kardot tartja. Az ördög azt mondja: – Elgyengülsz. Nem ismered fel a megfelelő pillanatot. Félsz. Az angyal azt mondja: – Elgyengülsz. Nem ismered fel a kellő pillanatot. Félsz. A harcos meglepődik. Mindketten ugyanazt mondták. Aztán az ördög folytatja: – Hadd segítsek neked. Az angyal, pedig azt mondja: – Segítek neked. A fény harcosa ekkor megérti a különbséget. A szavak ugyanazok, de a szövetségesek különböznek. És elfogadja az angyal kezét.” Paulo Coelho

Idézetek lapja

Karácsony előtt bizony kukucskáló angyalkák szállnak le a Földre, bekukucskálnak minden ház ablakán. Azt lesik, hol laknak a jó kisgyerekek, akik megérdemlik a karácsonyi ajándékokat.

Idézetek lapja

„Soha nem vagyunk annyira elveszve, hogy az angyalaink ne találjanak ránk.” Stephaie Powers

Idézetek lapja

Az angyalok titokzatos és csodás módon cselekszenek. Csendes, jámbor hangon beszélnek, szívmelengetően és szelíden. Szerető jelenlétük és kedves szavaik békével és nyugalommal árasztanak el bennünket.

Idézetek angyalokrólIdézetek lapja

„Van egy régi legenda, amely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a Földet, és figyelik, hallják, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy „úgy legyen”. És a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy ámen. Ha viszont valaki rosszul állítja be magát, szomorú, keserű, akkor a fekete angyal mondja azt, hogy „úgy legyen”. És a fehér angyal köteles rámondani azt, hogy ámen. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a hívő, az optimista, a jóra készülő emberek dolgai általában jobban sikerülnek, mint a keserű, pesszimista és rosszat váró emberekéi. Ez nagyon szép legenda, amely megmaradt bennem. Vigyázni kell, hogy mikor száll el fölöttünk a két angyal. Csakugyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb dolog a bizalom.” Popper Péter

Idézetek lapja

Egyszer megkérdeztem a mamámat, hogy miért fényesek a csillagok. Azt felelte, azok éjjeli lámpák, hogy az angyalok éjjel is lássanak a mennyben. De amikor papát kérdeztem, ő mindenféle gázokról kezdett beszélni. Én ebből összeraktam magamnak azt, hogy a vacsorától, amit a jóisten felszolgál a mennyben, szegény angyalkáknak éjjel a vécére kell szaladgálniuk.

Idézetek lapja

Amikor egy nő életet ad a gyermekének, nem csak az angyalok, hanem minden női felmenője vele van. Azok, akik már rég elmentek, mind odasereglenek, és minden erejükkel a születés csodáját segítik.

Idézetek lapja

 

Idézetek angyalokról

Idézetek lapjaIdézetek listája: