Elhunytak emlékére idézetek

Gyász idézet,Elhunytak emlékére idézetek
Gyász idézetElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Abraham Lincoln – „Szomorú világ a miénk, a gyász senkit sem kerül el; a legkeservesebb kínokat azonban a fiatalság éli meg, mivelhogy váratlanul jönnek erre reá.”

Idézetek lapja

Ady Endre: Költözés Át-városból – „Sírt az ajtóm. Csöndben belépett, Valaki és nevetett, Valaki, kiért sokat sírtam, S akit halottan is szeretek.”

Idézetek lapja

Alan Cohen: A csodák tanítása könnyedén – „A múltnak nincs hatalma, hogy kísértsen. Önmagadat kísérted azzal, hogy a múlt fájdalmaira összpontosítasz.”

Idézetek lapja

Albert Y. Hsu: Hátrahagyottak – „A gyász nem dolgozható fel úgy, ha megkerüljük; szembe kell néznünk vele.”

Idézetek lapja

Alföldi Róbert – „Ez a legborzalmasabb a halálban, hogy az ember elkezd remegni, hogy ne felejtsen el semmit Belőled, és a félelemtől máris felejtek.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége – „A halottaknak szükségük van ránk, hogy emlékezzünk rájuk, még ha nem is tudunk, csak annyit mondani, hogy sajnálom, amíg a szó minden jelentőségét elveszti és olyan lesz, mint a levegő.”

Idézetek lapjaElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért! – „Túl sok jó ember maga is meghal kissé, amikor elveszít valakit.”

Idézetek lapja

Bob Dylan – „Vigyázz az emlékeidre, mert újra átélni őket nem tudod.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Cassandra Clare: Éjfél kisasszony – „Amíg él a szeretet és az emlék, addig igazából nincs halál.”

Idézetek lapja

Charles Dickens: Twist Olivér – „Olykor egy-két lágy hangfoszlány vagy a fodrosodó víz csillogása, egy virág illata vagy valami véletlenül elejtett kedves szó hirtelen távoli képek emlékét ébreszti fel bennünk, amelyeket a valóságban sosem látunk. Aztán eltűnnek, mint a lehelet, de egy pillanatig boldogabb időkre emlékezünk, olyan jelenetekre, amelyeket puszta akarattal sohasem tudtunk volna felidézni lelkünkben.”

Idézetek lapja

Christelle Dabos – „Halottainkról nem szabad megfeledkezni, különben olyan, mintha másodszor is hagynánk őket meghalni.”

Idézetek lapja

Claire Douglas: Ikrek – „A haláloddal meghalt egy részem, többé már nem vagyok teljes ember. Képtelen vagyok élni nélküled, és azt sem tudom, nélküled hogyan lehetek újra önmagam.”

Idézetek lapja

Dan Millan: Szókratész utazásai – „A múltad nem kell, hogy megszabja a jövődet, mégis cipelni fogod azt, mint egy zsák követ a válladon.”

Idézetek lapjaElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Daniel Kehlmann: Tyll – „Az emlékek nem egyszerűen jönnek és mennek kedvük szerint, hanem rájuk lehet világítani és ki lehet oltani őket, mint egy fenyőfáklyát.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Darnel Christian – „Mi a fontosabb számodra: kellemes élmények a jelenben, vagy kellemes emlékek a múltból?”

Idézetek lapja

Edith Eger: A döntés – „Az emlékezet megszentelt hely – de kísértetjárta is. Ez az a hely, ahol a dühöm, bűntudatom és fájdalmam éhes madarakként köröznek, és mindig ugyanazokra a régről maradt csontokra csapnak le.”

Idézetek lapja

Eduardo Mallea – „Az egyes ember sorsa csak annyiban személyes, hogy esetleg emlékeztet arra, ami már megvan az emlékezetében.”

Idézetek lapja

Elbert Hubbard: The Philistine – „A temető tele van nélkülözhetetlen emberekkel.”

Idézetek lapja

Fabio Geda – „Valakinek a hiányát az apró dolgokból vesszük észre igazán.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Gárdonyi Géza – „Nem a halál szörnyű, hanem a temetés. A halál nem szerencsétlenség. Csak szomorúság azoknak, akik a Földön maradtak még s egy kedves valakijöktől látatlan időre el kell búcsúzniok”

Idézetek lapja

Gary Chapman: Maradjunk együtt – „Ha beszélünk a veszteségről, segítünk abban, hogy a gyász folyamata végbemenjen. Ezzel a megelőző gyógymóddal elháríthatjuk a depresszió súlyosbodását.”

Idézetek lapjaElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

George Orwell: Légszomj – „Különös dolog a múlt. Egyfolytában az emberrel van, talán nem is telik el óra, hogy eszébe ne jutna valami, ami tíz-húsz éve történt, többnyire még sincs semmi valóságérzete, pusztán megtanult tények halmaza, mint egy csomó adat a történelemkönyvekben.”

Idézetek lapja

Gobbi Hilda – „A legijesztőbb, ha elérkezik az a kor, amikor már nincs tanú. Elmentek, elvitték a korszakok, homály fed bizonyos eseményeket, amelyeket már soha senkitől sem kérdezhetünk meg. Persze kis emberek kis eseményeit, de azok életéből tevődik össze a nagy, az egész.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Gregg Braden: A bölcsesség kódjai – „A gyászon keresztül fedezünk fel egy mélyebb és sokszor meglepő szeretetképességet.”

Idézetek lapja

Irvin David Yalom: Szemben a nappal – „A veszteség tudatosíthatja saját létezésünket.”

Idézetek lapja

Jandy Nelson: Az ég a földig ér – „A gyász örökké tart. Nem hagy el soha. A részünkké válik, ott van minden lépésünkben, lélegzetünkben”

Idézetek lapja

Jennifer Niven: Veled teljes a világ – „Nem lesz könnyebb idővel, mindössze annyi történik, hogy az ember (valamennyire) beletörődik. Soha nem szűnünk meg hiányolni elvesztett szerettünket.”

Idézetek lapja

Jessica Park: Lélegezz velem! – „A gyásznak nincs rögzített sémája, hiába dumálnak összevissza a hülye pszihológiakönyvek, amiket olvastam. Nincs megszabott időbeosztás, ami előírná, mikor mit érezzünk. Egyszerűen meg kell birkóznunk a pokollal, ahogyan és amikor lesújt ránk.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapjaElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

John Scalzi: Vének háborúja – „Hiányzott a feleségem. A hiányát könnyebb volt elviselni a temetőben, ahol mindig is halott volt, mint az összes olyan helyen, ahol élt.”

Idézetek lapja

Juhász Gyula: Consolatio – „Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.”

Idézetek lapja

Justin Cronin: Élők, holtak adósságok – „A halottak, ha kerülnek egyáltalán valahová, akkor az élők részeivé válnak.”

Idézetek lapja

Kaffka Margit: Színek és évek – „Csak úgy – gondolkozni; és mindig arról: mi hogy volt, és hogyan lehetett volna. Mennyit eltűnődtem így, valósággal visszafelé élek!”

Idézetek lapja

Kányádi Sándor: Zelk Zoltán meghalt – felköltöztek a szavak a mennybe. Csönd van. csak az úr léptei kongnak az űrben

Idézetek lapja

Karafiáth Orsolya: Amikor Szécsi Pál csöveken keresztül üzent – „Lassan több halottat kell szeretnem, mint amennyi a méltó élő.”

Idézetek lapja

Katja Kettu: Éjlepke – „Fontos emlékezni. Az emlékezés begyógyítja a sebeket.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Kätlin Kaldmaa: Izlandon nincsenek lepkék – Vannak helyek, ahol a varázserejű múlt hosszú ujjai akár több száz kilométernyi kihalt vidéken is átnyúlnak, és tűzforró harapófogójukba szorítják a nyílt sebként vérző szívet.

Idézetek lapja

Kemény Zsigmond – A rajongók: „Szemünkben egy könny elég arra, hogy elfátyolozza a csillagok fényét. S ki örömeit eltemette, a tavasz virágos kertjeiben is csak temetőben járkál, minden kő a keresztet, minden fa a fejfát hozza emlékezetébe.”

Idézetek lapjaElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Konrád György – „Ha valakit szeretek és azt elveszítem, akkor a gyászt mindenképp végig kell élni, gyászolnunk kell holtunkig azt, akit szerettünk.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Kőrösi Zoltán: Szívlekvár – „Ami szép és jó volt az életben, az mindig is velünk marad.”

Idézetek lapja

Kresley Cole: Elfojtott üvöltés – „Temesd el a múltat, vagy a múlt temet el téged!”

Idézetek lapja

László Gyula: A honfoglalásról, a honfoglalókról, mindennapi életükről – „A múlt nem azonos azzal, ami megmaradt belőle.”

Idézetek lapja

Leslie L. Lawrence: A múlt árnyai – „A múlt azonban olyan valami, ami nemigen hagyja elfelejteni magát. Ott ólálkodik körülöttünk, türelmesen várakozik, s csak az alkalmat lesi, hogy egy óvatlan pillanatban megszorongassa a nyakunkat.”

Idézetek lapja

Lois Lowry: Az emlékek őre – „Amikor magam vagyok, újra meg újra átélem az emlékeket. Ez a bölcsesség forrása. És a jövőnk formálásának útja.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Maja Lunde: Kékség – „Az emlékek megbízhatatlanok, ugyanolyan szeszélyesek, mint a képzelgés.”

Idézetek lapja

Malcolm Gladwell: Dávid és Góliát – „A szeretet nem mindig menti meg azokat, akikért küzdünk.”

Idézetek lapja

Marcus Tullius Cicero – „A halottak az élők emlékezetében élnek tovább.”

Idézetek lapjaElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Maria Ángels Anglada: Auschwitzi hegedű – „Ki kell törölnöm a tegnap nyomát, nem szentelhetek helyet magamban azok emlékének, akik már nem léteznek, hiszen nem akarom követni őket a nyírfák alá”

Idézetek lapja

Matt Haig: Ha megáll az idő – „Különös, milyen közel van a múlt, még ha távolinak hisszük is. Különös, hogy elég egyetlen mondat, és pofán vág. Különös, hogy minden tárgy vagy szó kísértetet rejt.”

Idézetek lapja

Mattias Edvardsson: Jó szomszédok – „Egy ember a múlt, jelen és jövő összessége. De ha már nem vár az, ami eddig várt, amikor a jelen egy üresség: mi marad akkor? Az emlékezet és a történelem.”

Idézetek lapja

Melissa Müller: Anne Frank, egy lány élete – „Semmi értelme, hogy gyászban az ember föleméssze magát. Semmi értelme a tépelődésnek (…). Tovább kell élnünk, tovább kell építkeznünk.”

Idézetek lapja

Mika Waltari: Az ország titka – „Az idő és a távolság elhomályosítja a történteket, és mert az emlékezet is gyöngül, a legjobb akarat ellenére sokszor hamisan emlékezik az ember.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Móra Ferenc: Aranykoporsó – „A hangok hamarább meghalnak, mint a színek és illatok, de sokkal tovább kísértenek.”

Idézetek lapja

Müller Péter: Örömről, játékról, önfeledtségről – „A szenvedésed és pokoljárásod emléke a legnagyobb kincsed! Ha valaki kitörölné az agyadból, életed értelmétől fosztana meg.”

Idézetek lapja

Nógrádi Csilla: A fattyú – „A szeretett személy távozása nemcsak a saját elmúlásunkra világít rá, de eltávozik vele egy részünk is, magunkból is elveszítünk valamit.”

Idézetek lapjaElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Nógrádi Gergely: Hátborzongató históriák – „Minden halál magában hordozza az újjászületést.”

Idézetek lapja

Oliver Bowden: Assassin`s Creed – Alvilág – „Az emlékek könnyen átverhetik az embert – mutathatják a múltat jobbnak és rosszabbnak is annál, amilyen valójában volt.”

Idézetek lapja

Oliviero Toscani: Reklám, te mosolygó hulla – „Minden fényképnek belső ereje van, megmozgatja a képzeletet, emlékeket ébreszt, gondolattársításokat, értelmezéseket indít el, valósággá válik.”

Idézetek lapja

Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete – „Ha sírok, akkor a könnyeimmel lemoshatom magamról a halált, de legalább a szagát. És holnapra minden könnyebb lesz!” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Papp Csilla: Azon is túl – „Az élet azok nélkül is teljes lehet, akik nincsenek velünk. Ezt soha ne felejtsd el!”

Idézetek lapja

Paulo Coelho: A kém – „Az emlékezet egy folyó, amely mindig visszafelé folyik.”

Idézetek lapja

Pierce Brown: A sötétség kora – „A holtaknak nem kellenek a könnyek. Sem a bosszúnk, sem a bűntudatunk nem könnyíti meg a végső álmukat (…). Azt hiszem, csak annyit akarnak, hogy mi még éljünk.”

Idézetek lapja

Publius Cornelius Tacitus – „Az élők szíve a holtak igazi temetője.”

Idézetek lapja

Raphaëlle Giordano: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van – „Fontos az (…), hogy kibogozzuk a múlthoz kötő szálainkat. (…) Lehet, hogy a mai életének egyes helyzetei újra aktiválják a múlt sebeit”

Idézetek lapjaElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Raymond Carver: Nem ők a te férjed – „A múlt bizonytalan. Olyan, mint egy film a régi időkből. Még csak azt sem veheted biztosra, hogy amire emlékszel, az tényleg megtörtént veled.”

Idézetek lapja

Sidney Holland – „A hit a gyász minden mérgét hatástalanítja, minden veszteség fullánkjától megszabadít, és minden fájdalom tüzét lecsillapítja; és erre csak a hit képes.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Stephen King: Állattemető – „Mi a múlt? Csak annyi, mint a koporsótalp léce; az ember megragadja, felemeli, és aztán lerakja.”

Idézetek lapja

Stephen King: Álomdoktor – „Lehet egyáltalán emlékezni a fájdalomra? Aligha (…). Az ember tudja, hogy létezik, és tudja, hogy ő maga végigszenvedte, de ez nem ugyanaz.”

Idézetek lapja

Szabó Magda: Mézescsók Cerberusnak – „A halottat eltemették (…), csakhogy az emlék nem temethető, azt mindennap átgyönyörködi vagy átszenvedi az, aki vele él.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Szendrey Júlia: Emlékezet – „Oh bölcsek, mily nagy csalódástok, Midőn oly bölcsen állítjátok, Hogy nincsenek kisértetek! Mi hát egyéb, mi, mint kisértet, Mint sírjából feljáró lélek, A múltból az emlékezet?”

Idézetek lapjaElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Szent Ágoston – „A halottak láthatatlanok ugyan, de azért jelen vannak.”

Idézetek lapja

Szvetlana Alekszijevics: Elhordott múltjaink – „Vannak olyan dolgok, amelyek sohasem mosódnak el, ezeket az ember magával viszi.”

Idézetek lapja

Thury Zsuzsa: Szökés Karácsonykor – „Azt akarom, hogy boldog legyél. Én emlék vagyok, és tudom, hogy ahhoz soha nem leszel hűtlen.”

Idézetek lapja

Tzvetan Todorov – „Az élet vereséget szenved a haláltól, de az emlékezés megnyeri csatáját a semmi ellen.”

Idézetek lapja

Victor Hugo – „Semmi nem idéz meg úgy egy emléket, ahogy egy illat.”

Idézetek lapja

Vlagyimir Szolojov: Elfáradtál – „Nagy úr az idő, a halál, mindent de becsap, ha megáhít, minden elevent lekaszál, csak szerelmünk napja világít.” – Elhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Wiliam Inge – „A gyász a legmélyebb bevezetés az emberi élet misztériumaiba, mélyebb és tüzetesebb, mint a boldog szerelem.”

Idézetek lapja

William Paul Young: Éva – Valahol a lélek tárházában minden megőrződik, és míg az emlékezés korlátozott lehet, a múlt mindig megtalálja a módját, hogy jelentkezzen.

Idézetek lapjaElhunytak emlékére idézetek

Idézetek lapja

Idézetek listája:búcsúztató beszéd kollégának, halotti búcsúztató, búcsú édesanyámtól, búcsú az élettől, búcsú egy kedves kollégától, búcsúszöveg temetésre,  férj elvesztése idézet, végső búcsú szövegek, búcsúztató temetési gyászbeszéd minta, legjobb férj és apa idézet, búcsúztató kollégának, bucsu edesanyamtol, búcsúztató versek esküvőre, temetési búcsúztató szöveg, temetési gyászbeszéd minta, búcsúztató szöveg temetésre, búcsúztató szövegek kollégának, örök vadászmezők idézet, búcsú kollégától, búcsúztató versek, búcsú a főnöktől, halál utáni üzenetek, búcsúzás szeretteinktől, múlt elengedése idézet, halotti búcsú, elköszönés kollégától szöveg, búcsú a szülőktől vers, búcsúvers, meghalt gyermekek emlékére, búcsúbeszéd temetésre édesanyámnak, végső búcsú egy baráttól, halotti búcsúztató szöveg, meghalt barát emlékére, idézetek búcsúzó kollégáknak, barát elvesztése idézet halál, búcsú édesanyámtól idézet
, rövid gyászbeszéd, elköszönés a kollégáktól, temetési végső búcsú, búcsúbeszéd kollégának, búcsú egy baráttól vers, kolléga búcsúztató idézetek, nyugodj békében versek, nagynéni idézetek, kolléga búcsúztató szöveg, megemlékezés halottakról idézet, hiányzol apa idézetek, búcsú vers, elmúlik idézet, búcsú szöveg, búcsú a nagymamától idézetek, halál utáni elengedés, megemlékezés halál évfordulóra
sírkőre idézetek, szeretteink emlékére idézet, 1 éves halál évfordulóra idézet, bibliai idézetek gyászjelentésre, férjem emlékére vers, munkatársi elköszönés, gyászjelentés idézet, búcsúüzenet, búcsú édesapámtól, elhunytak emlékére idézet, idézetek sírkőre
emlékezés szeretteinkre vers, végső búcsú édesapámtól, búcsúztató szöveg, temetési köszönetnyilvánítás idézetek, halál idézetek búcsú, búcsú idézetek halál, búcsú halál idézetek, ady idézetek temetésre, idézetek gyászjelentésre, baráti búcsú idézetek, fiatal halál idézetek, halott idézetek, köszönet idézetek kollégának, idézetek halál, szerelmes búcsú idézetek, apa nélkül idézetek, távozás idézetek, elköszönés, idézetek búcsú, idézetek búcsúztató, fekete istván idézetek, idézetek az elengedésről, búcsúztató idézetek, búcsúzás, idézetek elhunytak emlékére, családtag elvesztése idézetek, halál évfordulóra idézetek, végső búcsú idézetek, csend idézetek, búcsú kollégától idézetek, angyal idézetek, nyugodj békében idézetek, hiány idézetek, elengedés idézetek, kegyeleti versek idézetek, búcsú idézetek temetésre, halál idézetek, gyászversek idézetek elhunytak emlékére, halotti megemlékezés idézetek, elhunytaknak idézetek, gyász idézetek, elköszönő idézetek, búcsúzás halottól idézetek, temetési idézetek, búcsú idézetek elhunytak emlékére, család idézetek, halotti idézetek,búcsú kollégáktól idézetek, búcsú idézetek, idézetek temetésre, idézetek kollégáknak, munkahelyi búcsú idézetek, hiányzol idézetek fiúknak, bucsu valakitől, barátság idézetek, temetési búcsúbeszéd