Csalódottság idézetek

Csalódottság idézetek
Csalódottság idézetek

Csalódottság idézetek„Ne sírj, ha valaki nem szeret, mert a bánat megöli szívedet. Szeresd azt, ki megérdemli, lehet, titokban ő is ezt teszi. Ha az életben boldog akarsz lenni, előbb tanulj meg tűrni és szenvedni. Olyat szeress, aki téged is szeret, hogy ne érje bánat szívedet. Fájni kell a szívnek, ha szeret, mert fájdalom nélkül élni nem lehet. Valakit megszeretni egy perc is elég, de elfelejteni egy élet is kevés.”

Csalódottság idézetek, Idézetek lapja

 Csalódás az, amikor hirtelen elszakad az a bizonyos selyemcérna, ami összefűzi az én szívem csücskét a te szíved csücskével. Újabb selyemcérna már nem szerezhető be, mert ami elszakadt, egyszeri volt és megismételhetetlen. Cseh Katalin

Idézetek lapja

„Megbocsátottam a megbocsáthatatlant, megpróbáltam pótolni nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket. Sokszor cselekedtem indulatból. Okoztam csalódást és csalódtam olyanokban, akiktől sosem vártam volna. Öleltem, hogy védelmet nyújtsak, és nevettem, mikor már nem bírtam tovább.”

Idézetek lapja

 Megcsaltak, hazudtak nekem, elhanyagoltak, becserkésztek, kihasználtak, bántalmaztak, és kitettek minden elképzelhető fájdalmas helyzetnek. A megkeseredettség helyett mégis erősebbé és bölcsebbé váltam minden egyes tapasztalatszerzéssel. Doreen Virtue

Idézetek lapja

„De nehéz nevetni, amikor sírni kéne. Csillagot hazudni a beborult égre. Vidám nótaszóval verni fel a házat, amikor szívünk mélyén ott lapul a bánat.”

Idézetek lapja

„Szerettél, lángoltál, mindhiába. Visszahulltál a magány kínjába. Elárultak, mégis hűvösnek kell lenned, senki ne tudja, mi megy végbe benned. Ezernyi kis emlék szanaszéjjel, nem hagynak aludni egész éjjel. Reggelente mégis pihentnek kell lenned, senki ne tudja, mi megy végbe benned. Próbálsz felejteni nagy nehezen, részben sikerül, de nem teljesen. Eltitkolt fájdalmad tépi még a lelked, mikor elhagytak, senki sem tudta, mi ment végbe benned.”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetekIdézetek lapja

„Mások azt látják, hogy mindig vidám vagyok. Mindenki irigyel, azt hiszik, boldog vagyok. Pedig nem így van, ez csupán a látszat. Nem is sejtik, valami belül nekem is fájhat!”

Idézetek lapja

„Nagyon jó annak, ki még szívből mer szeretni, szívből társában megbízni. Én többé se szeretni, se bízni nem merek, kit igazán szeretek ellökte szívemet!”

Idézetek lapja

„Tudtad, hogy fájni fog, mégis megbántottál. Én szerettelek, de te csak kihasználtál. Egyszer rájössz, hogy én szívből szerettelek, de akkor már késő lesz, én már elfeledlek téged. A szívem már másé lesz, mert te megtagadtad, s látod most már én nevetek rajtad!”

Idézetek lapja

„Ha majd egyszer, akit szeretsz hűtlen lesz, és nem szeret, fájó szíved bánat marja, sírni akarsz, de nem mered. Hosszú éjjel egymagadban barangolsz az utakon, szembe jön ő, mosolyognál, de elfordul, hogy ne lásson… Ha úgy érzed, nem bírod már, fájó szíved összetört, menj el jó messzire, sírd ki magad, de könnyeidet le ne töröld. S rá jössz majd arra, hogy ő csak játszott, ő rá várni butaság. S rá jössz, nem érdemel ennyi könnyes éjszakát!”

Idézetek lapja

„Jeges most a hajnal, dideregve ébredsz. Álmaid megfagytak, már nem is reménykedsz. De hiába dermedt a világ jégbe, mégis lágyan szól szíved zenéje!”

Idézetek lapja

„Egy darabokra tört szív majd téged többé nem hív. Kicsi szív, kicsi emlékkel, melyet összetörtél hazug szerelmeddel.”

Idézetek lapja

„Te nem tudod milyen az, ha igazán szeretsz. Ha egy életen át sohasem feledsz. Ha minden egyes nap végén az emlékével fekszel, és minden reggel újra csak rá gondolva kelsz fel. Te nem tudhatod, milyen is az érzéstől elégni, minden egyes nap viszonzást remélni. Te nem tudhatod, milyen az, csakis érte élni, s hogy milyen rossz a csalódástól félni.”

Idézetek lapja

„Ha valami nem sikerül, ne keseredj el, vannak olyan dolgok, miket sosem érhetsz el. De jól tudod, a Hold után felkel majd a Nap, s meglátod majd, hogy könnyeidnek híre sem marad!”

Idézetek lapja

„Írok valakinek, aki nem várja. Annak, aki könnyes arcom álmában sem látja. Írok valakinek, remegve és félve, jól tudom nem várja, mert nem jutok eszébe!”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Pokolból a mennybe nem vezet út. Ördög nem foghat kezet, mit egy angyal nyújt. Én mégis megpróbálom, hisz mit veszíthetek, talán nyerek egy új életet. Sokan vagyunk itt lent, keveset álmodunk, de álmunkban sokszor a mennybe szárnyalunk. Néha megérintünk egy-egy csillagot, és ha elbukunk, a csillag felragyog. Bár a mélyben élünk, de hiszünk a jóban, nem láttunk még fényt és nem tudjuk, hol van. De hisszük, akarjuk, hogy eljön majd a nap, mikor lesz egy szent pillanat, eljön egy angyal, hogy megfogja a kezünk, s fülünkbe súgja, hogy a mennybe megyünk. Együtt repülünk majd a felhők felett, és boldogok leszünk az angyalok között. Ha mégis kicsúszik kezedből a kezem, talán kiáltok majd, ahogy visszaesem. De te ne nézz vissza, nem lesz majd miért, ne dobd el a szárnyad egy bukott ördögért!”

Idézetek lapja

„Egyedül ülök most a szobámban, senki sincs velem. Egy fényképet nézek, te vagy rajta Kedvesem. Újra látom ragyogni két szép szemed, mely most is megremegteti szívemet. Újra felbukkannak a régi szép emlékek, mikor még két karom szorosan ölelt téged. Amikor a szád az én számat csókolta, amikor én voltam az egyedüli számodra. Tudom, hogy bolondság így felhozni a múltat, de Én soha nem fogok lemondani rólad. Szívembe zártalak, s el nem engedlek,most csak a szerelmed érdekel!”

Idézetek lapja

„Elindulok utamon, hová visz, még nem tudom. Azt ígérted, fogod majd a kezem, s itt maradsz örökre velem. Hullik a könnyem, vérzik a szívem, elhagytál, pedig nem vétkeztem!”

Idézetek lapja

„Van, aki nem tud a szívről, akinek semmi sem fáj. Ha ma csalódott, holnap egy másikra vár. Van egy másik, aki érez és könnyet ejt, kinek szíve van, és sohasem felejt.”

Idézetek lapja

„Hazudik a szerelem, csalódtam már sokszor, de régóta álmodom egy srácról. Hazudik a szerelem, egyre több a bánat, úgy tűnik, hogy boldog vagyok, de ez csak a látszat!”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek„Ne ejtsd könnyedet drága lélek. Vannak még újjá született remények. Várj, mert jönni fog, ki énedet akarja, igazi érzéseit előtted nem takarja!”

Idézetek lapja

„Ha majd piros úton jársz, és egy hervadt virágot látsz, kérlek, el ne taposd, mert az én vagyok, akit mindenki elhagyott.”

Idézetek lapja

„Ne sírj, ha valami fáj. Ne sírj, ha valami a nyomodban jár. Ne sírj, ha téged ő nem szeret, hisz egy fiú sem érdemel könnyeket!”

Idézetek lapja

„Mosoly alá temetem arcom, nem láthatják bánatom. Belül sír egy szív, barátról álmodik. Mennyi magány, s fájdalom, nincs kinek elmondanom, nincs kivel megosztanom. Oly nehéz e terhet egyedül cipelni. Lássátok hamis mosolyom, álarc, melyet viselek. Senki nem láthatja, mennyire fáj az élet. Vidám vagyok és nevetek, de lelkemben égnek a sebek. Álarc ez, hazug élet, becsapva magamat, így élek, hisz nekem is hazudott az élet. Álmot küldött, melyet elvett!”

Idézetek lapja

„Csak tudnám, hogy miért élek. Minden bonyolultabb, egyre jobban félek. Már nem hiszem, hogy lennének csodák, meghalok, s nem megyek tovább.”

Idézetek lapja

„Ne félj az élettől bármilyen mostoha. Az ember győz, ha nem ostoba. Harcolja a célért, de ne szenvedj érte, emlékezz inkább a jóra, a szépre. Ki nem várja a holnapot, az sem adja fel, mert egy apró kis reményben életre kel. Minden nap egy másnap, új reménnyel élj, nézz szembe a sorssal, tőle sose félj. Ha néha úgy érzed, földbe is tipornak, széttört álmaid a felszínen maradnak. Nem kell a jövődet múltaddal temetni, ha igazán akarsz, újra tudsz szeretni!”

Idézetek lapja

„Volt egy búcsú, de fájt nagyon, tudtam, újra látom őt egy szép napon. Próbáltam feledni, mert új útra lépni kell, de nehéz volt minden nap egyedül kelni fel. Éltem, s kívülről boldognak láttak, még magam is elhittem, hogy lelkem erre vágyhat. Újra láttam, s a szívem azóta éget, hogyan vethetnék ennek véget? Illatát érzem, mosolyát magam előtt látom, ölelő karja szorítását vágyom. Egy életen át kerestem, s a jelre vártam, mikor ott volt nem vettem észre, rátaláltam.”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„A halál nem a vég, új kezdet, második esély. Nincs már csak feledés és örökre elmúlik a szenvedés.”

Idézetek lapja

„Ezernyi szilánk között lépdelek, közben szívemből vér csepeg. Egy aprócska szilánk, mi szívembe szúródott, próbáltam kitépni, de csak mélyebbre fúródott. Ezer apró szilánk, mi valaha tested volt, s én romjaidon járkálok, próbálok összeszedni a pici részeket, összerakni érző szívedet!”

Idézetek lapja

„Bízni szeretnék benned, de te eldobtál. Rideg kijelentés, amit hozzám vágtál, pedig nem igaz, amit rólam hallottál, ócska lélek hazugsága, nem az igazság…”

Idézetek lapja

 

„Szerelem fénysugara érintsd meg a lelkem, csodálatos nagy érzés, szüless meg bennem. Érezzem, hogy szívem forró és hevült, jöjjön a remegő boldogság, mely eddig elkerült. Legyen valaki, ki gyöngéden betakar, rám mosolyog, és csak engem akar.”

Idézetek lapja

„Akármerre jársz, nem vagy egyedül, mert egy szív szeret téged végtelenül. Melletted van, mégsem látod, pedig ő hozná el a boldogságot!”

Idézetek lapja

„Bocsáss meg nekem, hogy még egyszer írok. Bocsáss meg nekem, hogy te érted sírok. Szerelmünk szép volt, akár egy álom, tudom, hogy elmúlt, és nagyon sajnálom!”

Idézetek lapja

„Kora reggel az iskolapadban, nevedet rajzolva, sírva fakadtam. Könnyeim a papírt egyre csak áztatták, fájt még, hogy elfeledtél, hogy megváltoztál. Szívem összeszorult, ahogy néztem kifelé, vajon mit csinálsz most, emlékszel e még, hogy van egy lány, ki azt ígérte, nem feled el soha, ki annyi holnap után, még mindig érted van oda. Kérlek, nézz felém, ne hagyd, hogy elvesszek, szólj hozzám, mielőtt a könnyek eltemetnek. Vagy mondd, hogy gyűlölsz, hogy nem kellek már, ha eltaszítasz magadtól, talán annyira nem fáj.”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek„Kikacagtál mikor sírni láttál, ártatlan szívemmel kegyetlenül bántál. Azt hitted, téged sosem érhet bánat, veled az élet simogatva bánhat. Te nem fogsz örökké nevetni, kacagni, utadat nem fogják virágok takarni. Megtanít majd téged sírni az élet, csak olyan nem lesz, aki sajnálna téged.”

Idézetek lapja

„Ne bántsd a virágot, ne tépd le hiába, ne dobd könnyelműen az útnak porába. A megtört virágnak nem zöldül levele, az én szívem is fáj, ha játszanak vele!”

Idézetek lapja

„Hosszú volt a bánat és a szenvedés, de életemben te voltál a legszebb tévedés!”

Idézetek lapja

„Ha rágondolsz arra, kit el kell feledned, rádöbbensz arra, hogy még jobban szereted. Gyötörni akarod, de nincs hozzá erőd, mert tudod, még mindig szereted őt.”

Idézetek lapja

„Sírj, hogy könnyed duzzadó árja, lelked bánatát elsodorja. Sok kicsi cseppje hulljon remegve, fényes ékszert fűzz belőle. Sose bánd láncod, ha elszakad, s millió gyöngye szerteszalad.”

Idézetek lapja

„Könnyes a szemem, remeg az ajkam, nem fájdalmat okozni, csak szeretni akartam. Bocsáss meg nekem, nagyon szépen kérlek, meghalok, ha nem érzed, hogy szeretlek téged!”

Idézetek lapja

„A szerelem már elmúlt. Megjelent és feldúlt. Nem értett a szóból, lehet neked szép volt, de nekem elég volt.”

Idézetek lapja

„Titkold el szíved szenvedését, ne halld meg a sors gúnyos nevetését. Sírni lehet, de nem érdemes, szíved bárhogy fáj, nevess!”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Van ki sír, van ki nevet. Van, ki azt se tudja mi a szerelem. Van, ki szenved, s a földre roskad, És könnye folyik folytonosan. Lehetsz szép és bátor egyben, Lehetsz az ki verhetetlen, Ha szíved ég és fájni nem tud, Ha érzed, hogy sírsz, de könnyed se csordul. Lehetsz együtt érző, mégis szenvedsz! Mivel így se találod meg az igaz szerelmet. S érzed, hogy vágysz rá, de fejed elfordul, Hisz nem marad más vágy, mint az a penge, Melyet halálosan szívedbe szúrhatsz örökre!” by Emőke

Idézetek lapja

„Egy koldus az utcán a kezemhez ért, remegő kezével valamit kért. Láttam, hogy csalódott, és boldogtalan, nem volt egy fillérem sem, szégyelltem magam. Álltam, és néztem könnyes szemét, megfogtam az öreg, remegő kezét: – Bácsikám! Én is ide jutok, hisz a szívemben én is csak egy koldus vagyok!”

Idézetek lapja

„Szerettem én valaha őt? Vagy csak imádom a fájdalmat, a rendkívüli fájdalmat, és azt hogy olyasvalakire vágyom, aki elérhetetlen?” Sex és New York c. film

Idézetek lapja

„Egyszer egy éjszakán sírás verte fel a csendet. Egy kislány a társát éppen akkor veszítette el. Szíve úgy fájt, mint még soha, szemét a könny teljesen elborította. Visszagondolt a sok szép felejthetetlen időre, s egy szomorú dallam hallatszott a csendben. A kislány szíve akkor teljesen összetört, elveszítette a szívében lévő maradék kis erőt. Aznap éjjel két lélek távozott, s a dallam egyre szomorúbban szólt. A madarak is egyre csendesebben énekeltek, énekükkel szomorúan tovább repültek.”

Idézetek lapja

„Egyszer már elveszítettelek. Azt hiszem, még egyszer is meg tudom tenni, ha ez tényleg az, amit szeretnél.”

Idézetek lapja

„Szeretnéd elérni és tudnád szeretni, de nem lehet elérni, mert nem enged szeretni.”

Idézetek lapja

„Néha éppen elég az, ha tudom: A plüss macim soha nem hagy el.”

Idézetek lapja

” Csak várni tudok rád. Nem tudok mit mondani, csak nézni hulló könnyeid. Csak szeretni tudlak. Nekem sokkal könnyebb a fájdalom, mint a felejtés. „

Idézetek lapja

„-Álomvilág- Lány: Fázom… Fiú:*átöleli* most jobb? 🙂 Lány*elpirul* igen…:) -Valóság- …Lány: Fázom… Fiú:Mondtam én, hogy hozz kabátot!…”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek„A magány az, amikor belenézel a tükörbe, és nem néz vissza rád semmi…”

Idézetek lapja

„A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak – amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve. Ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen…”

Idézetek lapja

„Szerettem én valaha őt? Vagy csak imádom a fájdalmat, a rendkívüli fájdalmat, és azt, hogy olyasvalakire vágyom, aki elérhetetlen?” Szex és New York c. film

Idézetek lapja

„Elvitted tőlem a Napot, a Holdat, a csillagot! Többet szivárványt sem láthatok, nem mámorítanak az illatok. Nélkülük még elvagyok, de nélküled én meghalok!”

Idézetek lapja

„Fiú: Szeretlek! Lány: Ezt azért mondod, mert még nem találkoztál a barátnőmmel. Ő sokkal csinosabb, mint én… épp mögötted áll. A fiú hátrafordul, és azt mondja: De hát nincs is itt senki! Lány: Tudod, ha igazán szeretnél, nem fordultál volna meg…”

Idézetek lapja

„Megijeszt a tudat, hogy az a fiú – aki, esküszöm, különleges volt – pontosan ugyanolyanná vált, mint a többi.”

Idézetek lapja

„Olyan furák vagyunk mi emberek, lelkünk sír, az ajkunk nevet. Egymásról azt hisszük, boldog talán, és irigykedünk minden szaván. Azt, hisszük, hogy a másik szeme ragyog, gondolataik tiszták, szabadok. S nem vesszük, dehogy vesszük észre, hogy könnyek égnek csillogó szemében. Különösek vagyunk mi emberek, a lelkünk sír, az ajkunk nevet. Hazugság az egész életünk, hisz akkor is sírunk, ha nevetünk!”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Nem az az igazi fájdalom, melytől könnyes lesz a szem, hanem amit egy életen át könnyezve hordozunk, csendesen!”

Idézetek lapja

„Egyszer egy éjszakán te is fogsz majd sírni. Kijössz a temetőbe a síromat megnézni. Síromon egy kismadár panaszosan zengi: ’Itt nyugszik, ki veled boldog akart lenni!’”

Idézetek lapja

„Hányszor képzeltem el? Hányszor kívántam, mikor hullócsillag suhant az égen? Hány imába foglaltam bele? S párnám mára mennyi könnyel lehet tele?” Kurdi Kata

Idézetek lapja

 Az élet – ezt jól megjegyeztem – sosem igazságos, akármit tanítanak az iskolában. Nicholas Sparks

Idézetek lapja

„Egy napon felébredtem, és észrevettem, hogy hiányzik. Ez a legnyomorultabb érzés. Mikor hiányzik valaki. Körülnézel, nem érted. Kinyújtod a kezed, egy pohár vizet keresel tétova mozdulattal, egy könyvet. Minden a helyén van az életedben, a tárgyak, a személyek, a megszokott időbeosztás, a világhoz való viszonyod nem változott. Csak éppen hiányzik valami.”

Idézetek lapja

„Fáj a lét, a létezés, a lefekvés, az ébredés, fáj a múlt és fáj a jelen, s mind ez azért, mert nem vagy velem.”

Idézetek lapja

„Ki nem szenvedett, az csak félig élt, Ki nem csalódott, az nem remélt, Ki nem sírt, az örülni sem tudott, Ki mindenkiben bízott, az nem gondolkozott.” by emm_heroo. !!

Idézetek lapja

„…ha szívedben sok a bánat, ne meséld el fűnek-fának. Mindegy, hogyha fáj vagy vérzik, ne szólj semmit, úgysem értik…” by emm_heroo. !!

Idézetek lapja

„Valami legbelül eltört nagyon, szilánkjai nem szúrnak, nem hagyom. Csak tépnek, vagdosnak keményen, és nem maradt más, csak a reményem.” by emm_heroo. !!

Idézetek lapja

„Magadhoz szorítasz valamit, amit már régen elvesztettél.” by emm_heroo. !!

Idézetek lapja

„A legrosszabb érzés nem a magány, hanem az, hogy akit te sosem tudnál elfelejteni, megfeledkezik rólad…” by emm_heroo. !!

Idézetek lapja

„Szeretek az esőben sétálni, ilyenkor senki nem látja, ha sírok.” by emm_heroo. !!

Idézetek lapja

„Figyeljetek, létezem! Valaki fogja már a két kezem.” by emm_heroo. !!

Idézetek lapja

„Mikor életed szerelme szakít veled, és azt mondja: „legyetek csak barátok!” … az olyan, mintha a kedvenc kutyád haldokolna, de az anyukád azt mondaná: ” azért még megtarthatod!” by emm_heroo. !!

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek„A tömegbe lépsz, és csak állsz egyedül, majd egy porszem leszel, ami elvegyül.”

Idézetek lapja

„Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és eközben elfelejt élni!”

Idézetek lapja

„Hosszú az út, míg célodat eléred, de a szívedben maradnak az útról hozott emlékek!”

Idézetek lapja

„Nincs igazság. Csak hazugság. Semmi sem az, aminek látszik. Ez egy átverés, ami éppen veled látszik. Semmi sem biztos már, ez egy álom, vagy valóság? Most van igazság? Vagy ez is hazugság? Rajtad áll a döntés, elhiszed e, vagy az életed hazugságban éled e le.”

Idézetek lapja

„Addig vagy boldog, míg van, aki szeret. Ki bajban fogja a kezed, és hogy milyen fontos is volt neked, akkor tudod meg mikor már nincs veled!”

Idézetek lapja

„Egy év hosszú, egy perc röpke, s mégis egy röpke percben, egy egész élet törhet össze!”

Idézetek lapja

,,Minden szívnek van egy csodakertje, s minden csodakertben van egy palota. S bent, elrejtve mélyen, valahol, valahol: minden palotában egy fekete szoba” by Gaby

Idézetek lapja

„Rád pazarlom minden gondolatom. Érzelmeimet ki nem mutathatom. Én téged hosszan ölelnélek, mert csak miattad élek. Bárcsak elmondhatnám: szeretlek, örülök, hogy megismerhettelek. Végre kiírtam magamból, amit kellet, remélem, ez majd téged feledtet.”

Idézetek lapja

„Egész szerelmem annyi volt csak, hogy láttalak, szemedbe néztem, egy mosolygásod volt csak minden. De nekem elég volt egészen. Én úgy őrzöm e mosolygást, miként napsugárt a tenger. Elrejtve, mélyen, szomorúan, és végtelen nagy szerelemmel.”

Idézetek lapja

„Elutazom, messze, hol nincsen fény, nem bánt már az élet, nincs remény. Elmúlnak a gondok, vakít az éj, akkor is, ott is szeretlek én!”

Idézetek lapja

„Ha felhőket nézem, bánatomban csak arra tudok gondolni, hogy tiszta szívemből szeretnélek magamhoz láncolni!”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Csak két ismerős vagyunk kiknek volt még közös múltjuk.
De vajon lesz e jövőnk, erre tőled várok választ.
De ne is mondj még semmit, ha az kételyeket támaszt…”

Idézetek lapja

„…És akkor megfogta a kezem, de ő nem úgy…ő csak játékból!”

Idézetek lapja

„Az élet rövid. Túl rövid ahhoz, hogy egyetlen másodpercig is olyasvalakire pazarold, aki nem becsül meg, nem értékel.”

Idézetek lapja

„Egyszer majd te leszel az én helyemben… Fájni fog. Ezt garantálhatom… Nem lesz halálos,
de azt kívánod, bárcsak megölne a kín. Ha ez megtörténik, szeretném első
sorból nézni. Nem foglak sajnálni. Még csak nem is nevetlek ki.
Egyszerűen csak nézem, ahogy arra vársz, hogy valaki betapasztja az űrt a
szíveden, amit egy olyan lány okozott, mint amilyen srác Te vagy. Nem
fogok beléd rúgni, de szemem sem fog rebbenni, mikor valaki rád veti a
végső csapást. Nem gyűlöllek. Egyáltalán nem. Sőt. Akármit is tettél
velem, még mindig ugyanúgy szeretlek. Minden emiatt az érzés miatt van.
Arról, amit tettél velem, nem akarok többé beszélni. Nem akarok rád
gondolni, ezért kérlek, ne keress többé, ne játssz velem, ne mosolyogj
rám, ne mondd, hogy szeretsz. Nem akarok mást, csak elzárni a szívem egy
kis zugába és elfelejteni, hogy valaha is léteztél…”

Idézetek lapja

„Azt hittem könnyű lesz a válás. Elmúlt már minden, ami szép, s kiderült, nem is sikerült. Nem, nem múlt el semmi még. Tudom, hogy a földön rajtad kívül sok ezre ember jár, s látod, a sok közül egy van, kit a szívem vár. Tudom, hogy mosolyogsz rajtam, lehet, hogy bolond vagyok, de nélküled élni nem tudok.”

Idézetek lapja

„Újra a régi helyen jártam, azon a füvön, melyen veled álltam. Én néztem egyedül a csillagokat, akárcsak régen a te arcodat. Olyan régen volt már, tovatűnő emlék, boldog, visszatérő facér kép. Magányosan néztem a csillagokat, és sírva suttogom: Gyere vissza!”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek„Te gyújtottad a szívemet lángra, aztán lelketlenül tiportad a sárba. Ha meg tudtad tanítani, milyen az élet, tanítsd meg azt is, hogyan kell feledni téged!”

Idézetek lapja

„Egy őszi délután te is ott fogsz majd sírni, kisétálsz a temetőbe a síromat megnézni! A síromnál két madár bánatosan zengi, itt nyugszik ki veled boldog akart lenni!!!”

Idézetek lapja

„Az ember erős,de a szíve megszakad,ha azt akit szeret,szeretni nem szabad!”

Idézetek lapja

„Szép volt a sorstól, hogy utamba ejtett, hogy minden édes csókot a számon felejtett. Csak akkor adna igazán szépet, ha mindörökre nekem adna téged.„

Idézetek lapja

„Itt ülök egyedül, földön kuporodva várom, hogy valaki vállam simogassa, várom őt, ki nem jön el soha.”

Idézetek lapja

„Felébredsz reggel, azt hiszed lesz egy szép napod. De rádöbbensz, elhagyott minden barátod. Bolyongsz a világban, de hiába, nem találod azt, ki reád várna.”

Idézetek lapja

„Halad az idő, a napok, a percek, a régi emlékek egyre szebbek lesznek. Minden változik, minden halad, csak az emlék nem megy, az örökre marad!”

Idézetek lapja

„Olyan furák vagyunk mi emberek, lelkünk sír, az ajkunk nevet. Egymásról azt hisszük, boldog talán, és irigykedünk minden szaván. Azt hisszük, hogy a másik szeme ragyog, gondolataik tiszták, szabadok. S nem vesszük, dehogy vesszük észre, hogy könnyek égnek csillogó szemében. Különösek vagyunk mi emberek, a lelkünk sír, az ajkunk nevet. Hazugság az egész életünk, hisz akkor is sírunk, ha nevetünk!”

Idézetek lapja

„ Semmit sem tehetünk, egy napon elmúlik a szerelem. Hívás nélkül jön, kérés nélkül megy. Nem tehetünk semmit sem. Mégis egész életünkben várjuk a csodát, pedig tudjuk, a szerelem minden pillanatában benne van az elmúlás.”

Idézetek lapja

„A szerelem okozta számos kín közül, az a legnagyobb, mikor gyűlölni akarjuk azt, akit csak szeretni tudunk!”

Idézetek lapja

„Ha megkérdeznék tőlem, mit jelentesz nekem, egy pillanatra zavarba jönnék, s nem tudnék válaszolni hirtelen. Csak nagy sokára mondanám: Semmit, csak elmúlt szerelmet! Senki sem venné észre, hogy hazudtam, s azt sem, hogy könnyes a szemem. Kacagva köszöntenélek, de a hangom megremegne. Mosolygok egy ideig, de amikor elfordulok, zavartan a szememhez nyúlok, s egy könnycseppet lemaszatolok. Ha most megkérdeznék tőlem mit jelentesz nekem, lehajtott fejem felemelném: Semmit, csak az életem!”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Odakint zuhog az eső, nagyon egyedül vagyok. Kínoznak a régi emlékek, fájó gondolatok. Sötét van, s egyedül nagyon félek, kezem feléd nyújtom, de el nem érlek, csak a levegőt markolom hiába. Szeretlek! Üvöltöm a semmibe kiáltva. Majd felébredek, s rájöttem egy rossz álom. Dideregve egy ölelésedre vágyom. Lassan itt az ősz, s vége mindennek, most már túl késő, hogy megmondjam, mennyire szeretlek!”

Idézetek lapja

„Azt hittem búcsúzni könnyű. Csók és vége. Azt hittem elmúlik a csók emléke. De tévedtem. A perc elmúlt, a pillanat örök, a remény ragyog még minden könnyem mögött. Nem kell a napfény, nem kell az élet, nélküled én már mit sem érek. Ennyi még nem volt elég, még nem lehet vége. S ha többet nem kapok, egyetlen percet kérek, utoljára érints meg, ölelj át kérlek, szívemet hagy szorítsa a szomorú magány.”

Idézetek lapja

„Ha valaki elment, ne hívd többé vissza. A régi idők már nem térnek vissza/A megsárgult emlék nem lesz többé tiszta. Ha valaki elment, s el tudott menni, nehezen akarva, de el kell feledni!”

Idézetek lapja

„Nagy bátorság kell ahhoz, hogy az ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem vakmerőség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja a titkát. Azt az egyszerű emberi titkot, hogy szomjazik a szeretetre, gyengédségre…”

Idézetek lapja

„A barátok olyanok, mint a csillagok. Nem mindig látod őket, de tudod, vannak. Ne olyan barátot keress, ki veled együtt nevet, hanem olyat, ki veled együtt sír.”

Idézetek lapja

„Sírva jössz a világra, körülötted mindenki mosolyog. Úgy élj, hogy mosolyogva távozz, s körülötted mindenki sírjon.”

Idézetek lapja

„A szerelem a szívek temetése, életünk föld remegtető érzése, melyben elbuknak mind a nagyok, s vért sírnak az angyalok!”

Idézetek lapja

„Sokszor a lélek ura a létnek, sokszor a szív parancsol az észnek. Sokszor fáj a szív, sokszor a lélek. Sokszor mindkettő, és ez az élet.”

Idézetek lapja

„Ha majd a sors keze nehezül, hű kísérőd a bánat lesz egyedül. Szép szemedből fájó könnyek hullanak, jusson eszedben emléke a múltnak.”

Idézetek lapja

„Jókedv, vidámság, mindez csak álca, hogy fájó lelkem senki meg ne lássa. Kifelé mosolygok, de belül pereg a könnyem, nem láthatja senki, hogy összetört a szívem!”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek„Ha „csalódás-tava” vize mossa szívedet, ha már mindenki elhagyott, aki szeretett, ha fénylő csillagod többé nem ragyog, lesz, aki feledni nem fog, az én vagyok!”

Idézetek lapja

„Én is voltam gyermek. Mondtam mesét, százat. Álmodtam királyfit, hintót meg várat…”

Idézetek lapja

„Hiába imádlak, hiába szeretlek, más érzi tüzét ragyogó szeretetednek. Elűzöm álmaim, mert másé ajkad, tied volt a szívem, de te ezt nem akartad. Talán elfeledlek, talán belehalok, fáradt az én szívem, boldogtalan vagyok. Mégis azt kívánom, legyél nagyon boldog!”

Idézetek lapja

„Van egy álom, mely szívemben él, mely rólad szól, és lelkemhez ér. Két karod átölel, szád a számhoz ér, de csak a vágy marad, mert az álom véget ér!”

Idézetek lapja

„Kimegyek a temetőbe pihenni, oda, ahol a szívem megszűnik dobogni. Mert azt mondják, ott is van így élet, ott sem tudnék mást szeretni, csak téged!”

Idézetek lapja

„Miért emésztesz szerelem? Mikor tudod, nincs remény. Akit én szeretek, mást szeret, s nem lehet enyém!”

Idézetek lapja

„Még mennyi könny és mennyi éj? Még mennyi elfojtott remény? Én ugyanúgy várlak, ugyanúgy érzek, mint rég!”

Idézetek lapja

„Egy szakítás után bizonyos utcák, helyszínek, sőt egyes napszakok is tabunak számítanak. A város érzelmi aknákkal teli, elhagyott csatatérré válik, nagyon kell vigyázni, hová lépsz, mert könnyen miszlikbe szaggathatod magad.”

Idézetek lapja

„Miért ilyen könyörtelen velem az élet?
Amiket látok csak hamis álomképek.
Fáj itt benn minden nagyon, én ezt már többé nem akarom.
Nekem is jár néha egy piciny boldogság, nem folyton csak a gonosz átkozás.
Nem hiszem, hogy olyan szörnyű lennék, hogy boldogan én soha nem élhetnék…!”

Idézetek lapja

„Kisgyerekként mindig Hamupipőke akartam lenni, de rájöttem, hogy manapság nincsenek is hercegek…”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Ígérem nem zavarok többé, s most már végleg elmegyek. Egy lány félre áll az utadból, nem lesz többé játékszered! Köszönöm a könnyes éjszakákat, köszönöm, hogy szerethettelek. Egy világot törtél össze bennem, ne hidd, hogy könnyen elfelejtelek.”

Idézetek lapja

„Látod vérző szívem? Ott hever előtted. Megtapostad százszor, ezerszer összetörted. Lehajolok érte, megragasztom újra, hátha a szél szerető szívhez fújja.”

Idézetek lapja

„Rád gondolok, a sírás fojtogat, ha behunyom szemem még látom arcodat, még hallom a hangodat, s érzem illatod, mintha még mindig itt lennél, rabod vagyok. Az emlékek és az álmok, mintha láncok lennének, fogva tartanak, a múlthoz kötnek. Próbálok szabadulni, eltépni a kötelet, s feledni, hogy mennyire szerettelek.”

Idézetek lapja

„Régebben mindig úgy gondoltam, hogy bizonyos dolgokat, embereket csak a halál vehet el tőlem örökre. Pedig sokkal kevésbé drámai módon is elveszíthetünk valakit, ha eljön egy pont, és megszakad valami. És onnantól fogva nem beszélünk vele, nem az ő mosolyával ébredünk minden reggel, nem érinthetjük meg szabadon minden porcikáját, és nem legeltethetjük rajta a szemünket. Soha többé. Ez a fajta elválás is ugyanolyan végleges tud lenni, mint a halál. És ugyanúgy fáj. „

Idézetek lapja

 A fájdalom elkerülhetetlen az életben, de azt megválogathatjuk, hogy ki okoz fájdalmat. Csillagainkban a hiba c. film

Idézetek lapja

„Gyűrött az ágy és nem jön az álom. Nem szól zene, hiába várom. Üvölt a csend, és hallgat az élet, rám tör egy érzés: Szeretlek téged!”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek„Fáj, ha az embernek nincs kit szeretni. Fáj, ha az örömöket el kell feledni. Elmúlik minden kedves szó. A nevetés kínoz sokáig, mert nehéz a feledés, mégis reméled, hogy feltámad az álmod, hogy valaki átöleljen, könnyes szemmel várod. De üres az ágy, csöndes lett a ház. Egyedül maradtál, a néma sírás ráz. Emlékek mindenhol, mind fájó és szép, érzed, ahogy kínoz, a magány karma tép. Vágysz a pillanatra, mely megnyugtató, végső, ahonnan visszatérni nem lehet, már késő!”

Idézetek lapja

„Elmúlt, mint száz pillanat, s tudjuk még is múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak.” by blond girl

Idézetek lapja

„Az élet végén megállva visszanézünk az elmúltakra, azt fogjuk mondani: sokat szenvedtem,sokat csalódtam, de szerettem!” by blond girl

Idézetek lapja

„Néha csak akkor láthatunk tisztán, mikor szemünket már tisztára mosták a könnyek…” by blond girl

Idézetek lapja

„Amikor megkérdezik, hogy ‘ti ketten jártok?’- El sem tudod képzelni, milyen fájdalmas azt mondanom, hogy ‘nem, csak barátok vagyunk!’ ” by Debreczeni Hajnalka

Idézetek lapja

„Engedd, hogy a szerelmed erősebb legyen, mint a gyűlöleted, vagy a haragod. Tanuld meg a kölcsönös erényekben rejlő bölcsességet, mert jobb ici-picit meghajolni, mint eltörni!”

Idézetek lapja

„Hogy tudnám abba hagyni a sírást, mikor az egyetlen ember, aki megállíthatná, az, aki elindította!”

Idézetek lapja

„Akkor szeress a legjobban, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van a legnagyobb szükségem rád!”

Idézetek lapja

„Valamennyi kimondott, vagy leírt szó közül ezek a legszomorúbbak: lehetett volna!”

Idézetek lapja

„Ha a galambot szereted, kiengeded a kalitkából, de nem sikítasz utána. Ha szeret, visszatér…”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya, mikor melletted ül, és tudod, hogy sosem lehet a tied!”

Idézetek lapja

„Addig vagy boldog, míg van, aki szeret, aki a bajban megfogja a kezed. És, hogy milyen fontos is volt neked, csak akkor tudod, ha már nincs veled.”

Idézetek lapja

„Nem az számít, hogy hová mész, vagy mit csinálsz. Az a fontos, hogy kit viszel magaddal.”

Idézetek lapja

„Fáj szeretni, akit nem érhetsz el, aki szinte azt sem tudja, hogy létezel. Nem tudni kellesz e neki, érezni, hogy más is szeretheti, olyan, aki el is érheti.”

Idézetek lapja

„Oly szomorú mindig egyedül. Valakit mindig hiába keresni, valakit várni, aki nem jön többé. Valakit szeretni titokban örökké!”

Idézetek lapja

„Miért csinálod ezt Velem? Szeretlek… Eddig nem mondtam, mert nem éreztem igazán… Most, hogy elveszítettelek, érzem, csak… De tudom, Neked ez már nem jelent semmit… Csak egy szó, mit nem viszonzól többé már… Csak egy érzés, mi hidegen hagy most már, csak egy szó, mi lelakatolt szívekre talál…” by DorcsimanoÓ*

Idézetek lapja

„Fáj, hogy mással látlak.. Fáj, hogy másnak mondod, hogy imádlak.. Fáj, hogy neked adtam a szívem és te csak játszottál.. Fáj, hogy tudom te csak kihasználtál… Fáj, hogy tudom te már másra vágysz… Fáj, hogy tudom te már messze jársz… Fáj, hogy még mindig szeretlek… Fáj, hogy téged sohasem feledlek…

Idézetek lapja

Fáj, hogy mással vagyok és közben néha mégis rád gondolok… Fáj, hogy még az emlékek visszatörnek… Fáj, hogy mennyit szenvedtem érted… Fájnak a percek az órák és a napok… Fájnak mert nem tudom feledni hiába akarom…

Idézetek lapja

Csalódottság idézetekSírni már nem fogok… Érted biztos… Elég volt az a millió könnycsepp…Elég volt a bánat! Bár szeretlek örökké de már nem várlak.. Nem várlak mert nincs értelme.. Ahogy jössz úgy mész is… Nem is baj.. Csak néha fáj.. Mert tudom hogy csak hazudtál.. Hazudtál mikor azt mondtad szeretlek… Hazudtál mikor azt mondtad soha el nem engedlek…” by DorcsimanoÓ*

Idézetek lapja

„Tudom, nagyon tud fájni egy váratlan szó, s kiderül, Ő már mást szeret, és csak meghalni volna jó.” by DorcsimanoÓ*

Idézetek lapja

„Fáj, hogy ennyire szeretlek, mert ha rádnézek, látom, hogy ez téged hidegen hagy.” by DorcsimanoÓ*

Idézetek lapja

„Nem az a fájdalom, ami sírni, zokogni, késztet, hanem a fájdalmat mosolyba folytatni. Az ember erős, de a szíve megszakad, ha azt, kit igazán szeret, szeretni nem szabad.” by DorcsimanoÓ*

Idézetek lapja

„Megkérdezted: ” Mi baj van? ” mosolyogtam és azt mondtam semmi. Elfordultam és azt suttogtam : „Minden”.” by DorcsimanoÓ*

Idézetek lapja

„Ő minden, amire vágyok, minden, amit nem kaphatok meg…”

Idézetek lapja

„Haldoklik a világ, elmúlik mi szép. Fagyos érzelmek közt komor lett a kép. Vágysz egy gyengéd szívre, mit sosem érhetsz el, könnyben úszó kérdésedre senki sem felel. Elmúltak az álmok, elveszett a vágy, hideg már alattad az egykor melegágy. Csillagok fénye alatt végső utad járod, tudod, hogy elveszett, mégis visszavárod!”

Idézetek lapja

„Tavasz volt, de a szívemben nyár. Boldog voltam, hisz ő velem járt. Együtt voltunk éjjel-nappal, szerettük egymást imádattal. Nem volt boldogabb nálam senki, én is csak alig tudtam elhinni. Azt hittem, örökké így marad, de a tél elsöpri a nyarat. Jön egy nap, és eltűnik a nyár, néhány perc, és sírni kezdek már. Hull a könnyem, úgy szaladok. Bármerre nézek szürke homály, testem összeroskad, nem bírom már. Fekszem a földön, alig élek, miért ily szörnyű az élet? Ő volt nekem mindenem, édes egyetlen szerelmem. Érzem, most meghalok, hisz ő engem elhagyott. Nézem két szemét, mosolyát. Érzem leheletét, csókját, mely édesebb mindennél. Ő az, aki több volt az életemnél. Valami történik, hisz feltámadt a szél, talán ennyi, igen, ez itt a vég. De ő bennem akkor is örökké él.”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Ne menj el csendben, mikor még álmodom. Az ébredés pokoli fájdalom. Ordítsd a fülembe: Nem tudlak szeretni!, ha gyűlöllek könnyebb lesz feledni!”

Idézetek lapja

„Ha végleg elhagysz, az én életemnek megszűnik az értelme. Ha hagylak elmenni, soha többet nem látlak viszont. De hiába próbálok küzdeni ellene, csak halasztom a halaszthatatlant. Szembeszállok mindennel, hogy még egy percet eltölthessek veled, és ha ez lehetséges, akkor egész életemben érted fogok küzdeni, azért az egyetlen percért, és azért az egy kimondatlan szóért!”

Idézetek lapja

„Tudom, hogy nem vagy már az enyém, tudom, hogy szíved már másvalakié.
De kérlek, ha arra jársz, jusson eszedbe a parkban a fánk, ahol először összeért a szánk.
Akkor kérlek, gondolkozz el azon, hogy milyen szeretettel ölelt át két karom.
Tudom, ez történt régen, most már mindennek vége.
Bocsáss meg, hogy még egyszer írtam,  de most már, utoljára sírtam…!”

Idézetek lapja

 Ha zsákutcába jutsz, vissza kell térned a kezdetekhez, hogy megtaláld az utad. Káosz c. film

Idézetek lapja

„Néha távol van minden, mint a csillagok. Amikor nem vagy itt és egyedül vagyok. Amikor nem nevetsz, amikor mást szeretsz. Amikor boldogabb vagy, hogyha másokkal lehetsz. Néha én vagyok messze, mert tévedek, amikor megbántalak, mert nem értelek. Amikor nem hiszek neked, és csalódnod kell. Mikor a szíved már több terhet nem bír el.” by Adrienn

Idézetek lapja

„Emlékezz rám, ha könnycsepp ül szemeden, hogy a kezem mindig féltőn ott volt a kezeden.” by Adrienn

Idézetek lapja

„Szeretni úgy is lehet, hogy nem mutatod meg. Szeretni úgy is lehet, hogy lábad megremeg. Szeretni úgy is lehet, hogy csókolni nem mered. Szeretni úgy is lehet, hogy könnyed megered.” by Adrienn

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek„Egyszer majd elfelejtelek téged, és nem fog fájni fejem, de most még téged látlak utcákon és tereken, reggel a májkrémes kenyeren, boltban a mosószereken, a hazug tekinteteken, biztonsági felvételeken, minden ordító gyereken, moziban a sírós részeken, könnybe lábadt szemeken.” by blond girl

Idézetek lapja

„Minden jónak vége szakad egyszer, ez ellen nincs sajnos gyógyszer, de ha már menni kell, menjünk el szépen, mint egy hullócsillag, lángolva az égen… „

Idézetek lapja

„A sarokban szűköl, s vágyódik a remény. Semmit sem kér, csak elcsendesedve remél.
Reméli a reményt, mit soha el nem ér, mert a remény a lét, s léte semmit sem ér.”

Idézetek lapja

„… vettem egy mély levegőt, és meghoztam életem legnehezebb döntését: elsétáltam…”

Idézetek lapja

„Nem tudom, hogy mondhat le valaki arról, ami a legjobb dolog az életében…”

Idézetek lapja

„Az ember akkor a legmagányosabb, amikor sokan vannak körülötte, de nincs ott az egy, aki benne van minden csöndben.”

Idézetek lapja

„Azon tűnődtem, vajon van-e értelme egy kudarcba fulladt szerelemnek? Ami eltűnik, az egyenlő valamivel, ami soha nem is létezett? De most már tudom, hogy van – itt volt az értelme. Mert a szívet tépő fájdalom ellenére boldog vagyok, hogy beléd szerethettem.”

Idézetek lapja

„Mindegy, hogy mit tettél. Ne add fel, soha ne add fel! (…) Ha szeret téged, meg fog bocsájtani.
– Te ezt el is hiszed?
– El kell hinnem, különben nincs tovább.”

Idézetek lapja

 A csapás nem azért ér, hogy elszomorítson, hanem hogy kijózanítson. Nem azért, hogy bánkódjunk, hanem hogy bölcsek legyünk. 

Idézetek lapja

 Ha egy cég rosszul bánik velünk, még ha nem is emlékszünk az eset pontos részleteire, akkor is rossz érzéssel gondolunk vissza rá. Daniel Oppenheimer

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Mit ér mit cselekszel, teszel, mit ér, ha szerelmed nem tesz el szíve apró sarkába, ahol csak te vagy, hova nem ér el a haláli fagy? Megvéded minden bántó szótól, gyönyörű télben a ráhulló hótól. Mit ér minden, ha ő nem szeret? Mit ér minden, ha nincs veled? Ő nem úgy érez irántad, nem úgy szeret, ahogy kívántad. Féltem őt magamtól, a ráboruló tavasztól. Tényleg szeretem őt nagyon, számomra ő óriási vagyon!”

Idézetek lapja

„Könnyezve,sírva gondolok rád én. Milyen jó is volt veled annak idején. Azóta nincs ki lázasan csókolná a számat,nincs ki itt lenne ha öröm ér, ha bánat. Kisírt szemekkel hívlak viszza téged: gyere vissza, tiszta szívből kérlek.Tudom a sors ezt írta meg nekünk, de remélem nemsokára ismét együtt leszünk. Sír a lelkem, sír a szívem, veled akar lenni. Nem tud mást, csak téged szeretni. Kérlek ne hagyj így engem szenvedni. Gyere hát vissza, s próbálj újból szeretni.”

Idézetek lapja

„Egyszer már elveszítettelek. Azt hiszem, még egyszer is meg tudom tenni, ha ez tényleg az, amit szeretnél. „ Szerelmünk lapjai c. film

Idézetek lapja

„A legnehezebb dolog a világon: vérző szívvel belemosolyogni a feléd rohanó élet nevű vonat képébe!”

Idézetek lapja

 Nincs is annál a napnál komorabb, mint amelyen ráébredünk: mindaz, ami mostanáig fontosnak látszott számunkra, valójában a nullánál is kevesebb. Vavyan Fable

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek„SÍRSZ; mert nagyon fáj ami történt,
VÁRSZ; hogy visszatérjen akiért megtörtél..
FEKSZEL; párnák között könnyekkel,
ALSZOL; magány közt a sötétben.
ÁLMODSZ; arról, hogy majd visszatér,
KELSZ; úgy h még mindig egyedül élsz.
REMÉNYKEDSZ; hogy legalább még látod egyszer,
CSALÓDSZ; mert álmodoznod nélküle kell.
ÉLSZ; úgy hogy már nem szeret,
HALSZ; mert úgy érzed jobb lesz így neked.”

Idézetek lapja

„…Akiről csodát vártál, azt hitted különleges, de kiderült, hogy belül ő mégiscsak üres…”

Idézetek lapja

„Nem maradtam más, egy tollvonás a lapon, egy gondolat a dalban, egy falevél a padon…”

Idézetek lapja

 Valószínűleg mindnyájan félünk valamennyire a nagy szavaktól. Olyan rettenetesen sokszor hazudtak már általuk. Talán az érzéseinktől is félünk. Már nem bízunk bennük. (…) Mégis szükség van rájuk. Különben hogyan lehetne élni? Erich Maria Remarque

Idézetek lapja

„Számtalanszor néztem fel az égre, számtalanszor kértem, hogy ne legyen vége. Számtalan csókod íze az ajkamon lebeg, halkan suttogom, még mindig szeretlek…”

Idézetek lapja

„Elszorul a torkom, ha szembe jössz velem. Elárul az arcod, de nem beszélsz te sem. A boldogságunk mellett csendben elmegyünk. Mondd: Miért jó így nekünk?”

Idézetek lapja

„Azt hiszem, eltévedtem. Ő nem az én hercegem, és ez nem az én mesém..most már mindegy, mert azzal táncolok, akivel én akarok te is tudod miért, nélküled szabadon járhatok …”

Idézetek lapja

„Abban a hétfői mosolyban benne volt egy keddi levél, egy szerdai csók,egy csütörtöki „rólad álmodom”, egy pénteki vágyakozás, egy soha napi beteljesülés.”

Idézetek lapja

„Irigylem azt, kinek fogod most kezét, irigylem azt, kinek suttogod nevét,irigylem azt, ki ott van most veled, s irigylem azt, ki veled együtt nevet. Irigylem még azt is, hogy neki mondod el, mit nekem mondtál, s Én neked mondtam el, egyetlen szó, mely szebb minden szónál, mit újra mondanék, ha még velem volnál. Mondanám egyszer, tízszer vagy százszor, éjjel, s nappal, bármikor, bárhol, de hiába mondom, hisz nem vagy már velem, vele vagy már, s neki mondod, mit elmondtál nekem.”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Üres a sátor, a cirkusz bezár, de a porond közepén egy bohóc megáll. Most nem nevet, nem bohóckodik, kifestett arcán egy könnycsepp folyik. Rájött, hogy nincs élete, bohócarca eggyé vált vele. Felhúzta a sátorlapot, kilépett a napra. S egy pillanatra felvillant az igazi arca.”

Idézetek lapja

„Egy kis pillangót kergetek, mióta csak élek, s soha nem figyelek, mikor hova lépek, ő pedig csak csendben messze elrepül,s néha-néha a távolban újra előkerül. Tudom úgyse lesz az enyém, mégis szaladok, de az évek során egyre lassabban haladok, a körülvevő emberek, csak néznek rám bután, én pedig csak futok. Futok az álmaim után…”

Idézetek lapja

„Sokszor sírok még mindig érted, értsd meg, nagyon szeretlek téged. Ha csak meghallom neved, könnyes lesz a szemem, mert tudom, soha nem leszel itt velem. Ha látlak, még aznap sírok, és rendszerint egy verset írok. Megírom mindig, mennyire szeretlek, s hogy soha el nem feledlek. Téged ez nem érdekel, nem is fog soha, az élet miért ilyen mostoha? Mostoha velem, megmutatott nekem, akkor miért nem lehetsz itt velem? Tudom jól, nélküled semmit sem ér az élet, hiányzol, s tiszta szívből szeretlek TÉGED!”

Idézetek lapja

„Ismerlek, te nem mersz lépni. De nem lépkedhetek mindig csak én. Mert még egy lépés és elsétálok.” Grace Klinika

Idézetek lapja

„Az ember összeragasztja, ami eltörött, de mindig tudni fogja, hol vannak a törésvonalak.”

Idézetek lapja

„Az a rettenetes üresség az érintéskor, mint mikor belépsz egy házba, amely, úgy hiszed, tele van emberekkel, akiket szeretsz, és üresen találod, még a bútorok is eltűntek. Szobáról szobára körbemész, hallod a csupasz padlón a lépteid visszhangját. Hangod az üres falakról visszaverődik, ahol még látni a fényképkeretek vonalát, mint egy holttest körüli krétarajzot. Elment.”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek A rágalmazást és a gúnyolódást azzal kell lefegyvereznünk, hogy semmibe vesszük őket. Azokhoz a szikrákhoz hasonlatosak, amelyek nagy tűzből pattannak ki, de tüstént elalszanak, ha nem fújunk rájuk. Bernard le Bovier de Fontenelle

Idézetek lapja

„Kedves Ész! Szeretnék rád hallgatni, de…
Kedves Szív! Jól összekutyulsz mindent.
Kedves Kispárna! Előre is bocsánat a könnyekért…”

Idézetek lapja

„Könnyes volt a szemem, de mosolyogtam, mert tudtam, hogy te boldog vagy…”

Idézetek lapja

„Nagyon szerettem azt az embert. Ő volt az én szőke hercegem. A szél a szárnyaim alatt. Ő volt az ok, és az egyetlen ok, amiért fel akartam kelni reggelente.”

Idézetek lapja

„Tudom milyen, ha olyan kicsinek és jelentéktelennek érzed magad, amennyire csak lehet, és ez hogy tud fájni belül olyan helyeken, amikről nem is tudtál. Mindegy, hogy hányszor csinálsz új frizurát, vagy hányszor mész edzésre, vagy hány pohárral iszol a barátnőiddel. Az ágyban minden éjjel végig gondolod, hogy mit rontottál el, vagy hogyan érthetted félre a dolgot, és hogy hihetted akár egy rövid percre is, hogy boldog voltál.”

Idézetek lapja

„Soha ne menj olyan helyre, ahol azelőtt boldog voltál, nincs szomorúbb temető, a láthatatlan sírhalomnál. Körülötted zajlik minden, benned pedig elsötétül. Tréfaként állsz múltad romján, sírsz és sajogsz könnyek nélkül.”

Idézetek lapja

„… és messziről súgom csendesen: köszönöm, hogy szerethettelek…”

Idézetek lapja

„… vannak olyan érzelmek, amelyeket egy lány sohasem fejezhet ki szavakkal, de bármilyen erős legyen is, elárulja könnyeivel…”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

“Fura dolog ez a hiányérzet. A legváratlanabb időben jelentkezik, képtelen helyzetekben. Betöri az ajtót. Nem kopogtat, nem kérdezi, hogy alkalmas-e , és a legfontosabbat is elfelejti, hogy fel vagyok-e rá készülve?!. Csak jön és beköltözik a lelkembe. Próbálom nem észrevenni, elterelni a gondolataimat. De azokon a napokon, mikor meglátogat, a könyvek közül előkerül egy réges-régi fénykép, a rádióban felcsendül egy évek óta nem hallott dal vagy az utcán elsuhan egy ismerős kabát. Emlékeztet azokra az időkre, mikor még nem ismertem Őt, a hiányt. A múlt boldogságából azonban csak egy pillanatot engedélyez. Végül megtör. Fájdalmat ébreszt és könnyeket fakaszt. Az időt lelassítja, az álmokat elkergeti, és mikor már minden energiámat elszívta, elmegy. Elmegy úgy, ahogy jött, kérés nélkül… váratlanul.”

Idézetek lapja

 Mikor a remény már sokadszor felcsillan, majd az ember szeme láttára hirtelen szertefoszlik, nehéz megbékélni az újabb kiábrándulással. Andrej Gyjakov

Idézetek lapja

 Mindannyiszor a barátság törmelékeit kapom, egy érzelem szilánkjait, soha nem az érzelmet, soha nem a barátságot. Albert Camus

Idézetek lapja

 Olyan mintha elfelejtettük volna, kik vagyunk. Felfedezők, kutatók vagyunk, nem pedig tűzoltók… Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban. Csillagok között c. film

Idézetek lapja

 Lehetnék ember, nő, anya: de csak egy sebhelyektől lyuggatott tok vagyok. A sebek ajtókat nyitnak a testen, mindig kiszökik rajtuk egy kis lélek, alig maradt belül valami. Tóth Krisztina

Idézetek lapja

”A férfiak, akiket szerettem, mind elhagytak. Akiket nem szerettem, én hagytam el.”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek”Olyan ember voltam melletted, amilyen nélküled már soha nem leszek.”

Idézetek lapja

,,Tegnap még te voltál a mindenem, akiért feláldoztam volna az életem. Ma már nem vagyok más csak egy idegen, mert neked már nem jelent semmit az a szó, hogy szerelem…”

Idézetek lapja

„Búcsúzzunk el, ha a sors így hozta, ne gondolj az elmúlt napokra.
Egykor szerettelek, fájt a szívem érted, de most már kitéptem szívemből emléked.
S ha lesznek olyan napok, mikor szíved fáj és beteg; ne gondolj rám, kit oly könnyen eldobtál.”

Idézetek lapja

„Mindannyian hercegnőnek és hercegnek születtünk, a legtöbben azonban békaként végezzük, aki már abban sem hisz, hogy egy nap jön valaki és megcsókolja.”

Idézetek lapja

„Csak mondd azt, hogy nem akarsz velem többet beszélni és nem akarod, hogy bármi is legyen köztünk! És én úgy eltűnök az életedből, hogy arra sem lesz időd, hogy azt mondhasd: tévedtem.”

Idézetek lapja

 A kimerült író olyan, mint a megcsalt férj: maga veszi észre legkésőbb a szomorú igazságot. Babits Mihály

Idézetek lapja

 Az elkeseredettség elkeseredett tetteket szül, és nem értjük, milyen szövevényei lehetnek a tetteinknek, főleg, akkor amikor tesszük. Mit ér a nő, ha 50? c. film

Idézetek lapja

„Egy fiú és egy lány, hosszú ideig csak barátok voltak. De a lány már az első pillanattól kezdve többet érzett. Legjobb barátok lettek. A fiú nem is sejtette, hogy a lány többről álmodik. Közben a fiú szerelmes lett másba, egy másik barna lányba, aki viszonozta érzéseit. A lány minden álma romokban hevert, de ebből senki nem sejthetett semmit, mert nem derülhetett ki, hogy ő többet érez. Teltek a hónapok és egy napon a fiút elhagyta az a másik lány. A fiú teljesen összetört. A lány végig mellette volt, bármikor számíthatott rá. Egyre közelebb kerültek egymáshoz. Kis idő elteltével a fiú bevallotta, hogy többet érez. A lány olyan boldog volt, mint még soha életében. Szinte minden pillanatot együtt töltöttek. Boldogok voltak, mígnem egyszer csak a fiú régi szerelme, a másik barna lány ismét felbukkant. Bevallotta a fiúnak, hogy még mindig szereti. A fiú otthagyta a másik lányt és visszament régi szerelméhez. Magára hagyta azt a lányt, aki még az életét is odaadta volna érte. De a lány erősnek mutatta magát. Mintha semmi sem történt volna. Úgy gondolta, a fiú megérdemli a boldogságot, nem számít kivel, a lényeg, hogy boldog legyen. Elviseli inkább a világ összes fájdalmát, csak a fiú legyen boldog. Más nem számít. Még ha az ő szíve meg is szakad, és ha soha senkit nem fog úgy szeretni, akkor is inkább a fiú legyen boldog. Mert a lány képes volt önzetlenül, minden viszonzás nélkül, teljes szívéből szeretni…”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

„Elmélyülten húzta a vonalat a homokban. Én csak mosolyogtam rajta,
hisz olyan nevetségesnek tűnt, ahogy egy fiatalember erőlködik, hogy a
kör mértanilag pontos legyen. Talán körzőt is használt volna, ha nem
mérföldekre vagyunk a civilizációtól. Rajzoltak nekem már sok mindent
gyermekkoromban, legtöbbször piros kis szívet, de egy idilli családi
képre is emlékszem, amit valamelyik kis hódolómtól kaptam még évekkel
azelőtt. De még senki sem akart nekem kört rajzolni a homokba az éjszaka
közepén. De Ő megtette.
– Tudod, sokat gondolkoztam, mit adhatnék neked a
mai különleges napra – szólalt meg miután befejezte a rajzolást.
-A születésnapom csak jövőhónapban lesz – ellenkeztem vele. Megfogta a kezem
és a kör közepébe állított.
– Mikor kisgyerek voltam, egy nap édesanyám lehozott a partra – folytatta. – Fogócskáztunk, homokvárakat építettünk, miután kellőképpen elfáradtunk leültünk a homokba. Váratlanul a kezébe vett egy kavicsot, mellyel egy kört rajzolt. Felemelt és a kör közepébe
ültetett. Majd azt mondta: „Van egy világ a lelkemben, talán pont ilyen
alakja van, melynek Te vagy a közepén.”
Megöleltem. Hosszú percekig csak álltunk egymásba fonódva, anélkül, hogy bármelyikünk is megszólalt volna. Kapcsolatunk legszebb pillanatai voltak. Azóta évek teltek el. Az
életem során rengetegszer kaptam már szívet képeslapra, bögrére vagy épp
ágyneműre nyomtatva. De csak azon a nyári éjszakán, csak akkor egyszer,
kaptam valakitől egy kört, melybe egy egész világot zárt.”

Idézetek lapja

Csalódottság idézetek

Idézetek lapjaIdézetek listája: