Kávés idézetek

Kávés idézetek

Kávés idézetek
Kávés idézetekKávés idézetek – Kávé idézetek

” A tudomány valószínűleg soha nem fog olyan tökéletes irodai kommunikációs rendszerrel előrukkolni, mint a kávészünet.” ( Earl Wlison )

Idézetek elválasztó

“A mondás szerint a kávé olyan, akár a szerelem: minél nagyobb odaadással készíted, annál finomabb.” (Elif Safak)

Idézetek elválasztó

” Túl sok mindent akarunk csinálni egyszerre; nem vagyunk túl jó bőrben. Kialvatlanok vagyunk és egy kicsit depressziósak. Minden fenti problémát varázsütésre megold egy csésze kávé. ” ( Jerry Seinfeld )

Idézetek elválasztó

„Kultúránkat kávé és gázolaj hajtja. Az előbbi íze esetenként az utóbbiéra hasonlít. ” ( Edward Abbey )

Idézetek elválasztó

A kávénak… nagy hatása van az emberiség napi teendőire, amely 12-t kitesz a lehetséges 24 órából. A tempó, a bonyolultság, a modern életre való figyelem, olyasmit hív, amely végrehajtja azt a csodát, hogy megnöveli az agyi aktivitást mindenféle káros, egészségkárosító mellékhatás nélkül.” (Lady Jekyll)

Idézetek elválasztó

„Ha ez kávé, kérem, hozzon nekem teát; de ha ez tea, kérem hozzon nekem kávét!” (Abraham Lincoln amerikai politikus)

Idézetek elválasztó

„Egyedül az ír kávé az, amely egyetlen pohárban tartalmazza mind a négy alapvető tápanyagot: az alkoholt, a koffeint, a cukrot és a zsiradékot.” (Alex Levine)

Idézetek elválasztó

“Tejszínnel, az irodalmammal, és optimizmussal szeretem inni a kávém.” (Margaret Meagher a Gondolatok a Kávéról, 1942.)

Idézetek elválasztó

„Csak egy kávé… egy sötét és keserű ital. De mennyi minden tud lenni egy kávé. Nem csak egy sötét és keserű ital. Nem csak egy illat, egy íz… vagy mégis… egy illat, egy íz. De nem a kávéé. A Kedvesé. Akivel kávézol. Akinek kellemes az illata. Lényének illata. Ami lelkéből árad. Ami élénkít. Jobban, mint a kávé. Nem is élénkít, életet ad. Értelmet a létednek.” (Csitáry-Hock Tamás)Idézetek elválasztó

„A kávé: felébreszti az elmét. Csak akkor jó, ha Havrén keresztül jön. Egy nagy vacsoraparti után felszolgálták. Ha cukor nélkül iszod, az nagyon felvágós, mert azt a benyomást kelti, hogy Keleten éltél.” (Abigail Reynolds, a Pemberley by the Sea-ben.)

Idézetek elválasztó

“Egy másik fő – és ezúttal egy fekete láma bőrdzseki, és egy szalvéta – hogy bejelentsd, kész a kávé. Ne is túl hamar.” (Gustave Flaubert)

Idézetek elválasztó

“A kávé akkor igazán jó, ha, amikor iszod, időt ad a gondolkodásra. Ez sokkal több egy egyszerű italnál: ez egy esemény, egy hely, ahol lehetsz, de nem egészen olyan, mint igazi helyszín, csak elmerülhetsz magadban, időt ad, de nem igazi órákat, vagy perceket, egy esélyt ad, hogy önmagad lehess, és igyál még egy csészével.” (D.H. Lawrence, Tenger, és Szardínia)

Idézetek elválasztó

“Feketébb a csillagtalan éjszakánál. Forróbb, és keserűbb, mint maga a Pokol… Ez a kávé.” (Gertrude Stein)

Idézetek elválasztó

“Az összes pogány ital között, ami valaha elhagyta az ajkaimat, a török kávé volt a legrosszabb. A csésze kicsi, és maszatos a zacctól; a kávé fekete, sűrű, kellemetlen szagú, és utálatos ízű. A csésze fenekén iszapos üledék volt vagy fél hüvelyk mélyen.” (Ace Attorney Phoenix, Wright Godotban)

Idézetek elválasztó

“Kellemes kávézó volt, meleg, tiszta, és barátságos, és én felakasztottam az öreg esőkabátomat a fogasra, hogy megszáradjon, feltettem a kopott, és viharvert kalapomat a padra, majd rendeltem egy csésze cafe au lait-t. A felszolgáló kihozta, én pedig kivettem a jegyzetfüzetemet, és a ceruzámat a kabátom zsebéből, és írni kezdtem.” (Mark Twain)

Idézetek elválasztó

„Látszólag csak kávéznak az emberek. De nem. Mert a kávé mellett egymás szemébe néznek, beszélgetnek, ötletek születnek, üzletek köttetnek, barátságok, szerelmek szövődnek. És a falak embertörténetek ezreit szívják magukba.” (Csitáry-Hock Tamás)

Idézetek elválasztó
Kávés idézetek

 

“Azért, hogy máris megismerjem őket, mindet megismerem. Megismerem az éjjeleket, reggeleket, délutánokat, kávéskanállal mértem le az életem; Ismerem a haldoklás, és a halál hangját. Egy távoli szobából zene száll.” (Ernest Hemingway)

Idézetek elválasztó

„A testünk olyan, mint egy csésze kávé. Egy kis cukor még nem számít, de túl sok belőle mindent tönkretesz.” (Johannes Hinrich von Borstel)

Idézetek elválasztó

“Öngyilkosnak kéne lennem, vagy meginnom egy csésze kávét?” (Alfred Prufrock, Love Song)Idézetek elválasztó

“A kávékészítés vált az évtized nagy megalkuvásává. Ez az egyetlen olyan dolog, amit egy „igazi” férfi is megcsinálhat anélkül, hogy az ártana a férfiasságuk látszatának. Egy nőnek ez amolyan kezdő-háztartási szint, valahol a vécépapírtartó feltöltése, és a csirke kivétele a fagyasztóból szint között.” (Albert Camus)

Idézetek elválasztó

“Egy átlagos amerikai legegyszerűbb, és legáltalánosabb reggelije kávéból, és marhasteakből áll.” (Erma Bombeck)

Idézetek elválasztó

”Brazíliában mindig frissen készítik el a kávét, és, kivéve a reggeli kávé esetében, feketén isszák mokkás csészéből. Először majdnem a karimáig töltik, majd a vidékükről származó lágy cukorral édesítik, ami ötször gyorsabban olvad, mint a mi cukrunk. A reggeli kávéhoz egy nagyobb csészét használnak, és ezt több, mint a feléig töltik tejszínnel Ez a cafe con leite, amely nem igényel annyi cukrot, mint a cafe preto – vagyis feketekávé.” (Mark Twain, Egy Csavargó külföldön)

Idézetek elválasztó

„Nincs a világon olyan probléma, amit ne oldana meg egy csésze kávé!” (Beck Tamás)

Idézetek elválasztó

“Minden nap leültem a munkaasztalomhoz, és ott töltöttem egy órát, vagy kettőt. Mindenféle számkombinációt kipróbáltam, de nem jártam sikerrel. Egy reggel, szokásomtól eltérően vettem fekete kávét. Nem tudtam aludni; ötletek rajzottak elő a felhőkből.” (Bob Brown és Cora Rose, Észak-Amerikai Szakácskönyv (1939))

Idézetek elválasztó

“A kávé a férfiak aranyává vált, és akárcsak az arany, minden embert a luxus, és a nemesség érzésével ajándékoz meg.” (Henri Poincare, Science et Methode)

Idézetek elválasztó

”A legtöbb háztartásban a kávé nélkülözhetetlen dolog a reggeli órákban. De a kávé nem csak finom, hasznos is: gyakran pont ez az üdítő ital, amely felfrissíti az agyat, egészséges, és segíti az emésztést, vagy tesz minket zavarossá, és ingerülté! Megpörkölheted a cseresznyéket a ’királynők ízére’, és frissen ledarálhatod minden reggel, mégis, ha az aranyló folyadékot nem a legszebb kávéscsészékben iszod reggelenként, az élmény nem lesz teljes.” (Sheik-Abd-al-Kadir, A Kávé dicsérete (1587))

Idézetek elválasztó

”Ez egyike volt azoknak a reggeleknek, amikor egy férfi csak azután tud szembenézni a nappal, hogy csinált magának egy bögre sűrű kávét, magához vett egy jó nagy szelet kenyeret, és egy nagy tál bablevest.” (Janet McKenzie Hill, Praktikus főzés, és felszolgálás (1902))

Idézetek elválasztó

„Amíg létezik a világon kávé, semmi sem lehet annyira szörnyű.” (Cassandra Clare)

Idézetek elválasztó
Kávés idézetek

”(Franciaországban) …mindig cukrot is szolgálnak fel a kávé mellé, általában hatalmas dudorokban, és ezt nem modortalanságból teszik – habár nyilván ez nagyon közvetlen, és nem való ebéd, vagy vacsora partihoz – bele kell mártani a dudor sarkát a kávéba, és aztán megenni. Így tenni annyira faire le canard.” (Richard Gehman, A Rendszertelen Ínyenc (1966))

Idézetek elválasztó

”Az emberek kávét isznak, ez egy általános szokás, és bár a kávénak, és a teának van némi tápértéke, mégse laktatnak teljesen, és még lesz helye az ételnek.” (Pamela Vandyke Price, Ínyenc utazó (1974))

Idézetek elválasztó

”Mérsékelten részegítő ital, mégis, a kávé eltünteti a ködöt az agyból, melyet a bor, vagy más erős ital okoz. Enyhíti a fejfájást, élénkítő hatással van az emberre, és megnöveli az étvágyat.” (Maria Parloa, Appledore Szakácskönyv (1881))Idézetek elválasztó

“A reggeli csésze fekete kávé szerves része egy kreol háztartásnak. A kreolok élettani ténynek tartják, hogy ez a szokás hozzájárul a hosszú élethez, és tényleg, mindennapos példaként szolgálnak azok az idős férfiak, és nők, akik nyolcvan, vagy több évesek, akik azt bizonyítják, hogy a mindennapi kávé tényleg fontos segédeszköze az életnek.” (Anglia boldogsága (1699))

Idézetek elválasztó

“Kávéskanalakkal mértem az életemet.” (Gyatra Kreol Szakácskönyv (1901))

Idézetek elválasztó

”Az orvosok szerint a kávé tejszín nélkül sokkal egészségesebb, főleg azoknak, akiknek gyengébb az emésztőrendszerük. Úgy tűnik, van néhány anyag a kávéban, amelyet, ha tejjel párosítjuk, bőrszerű bevonatot képez a gyomron, és ez rontja az emésztést.” (T.S. Eliot, The Love Song)

Idézetek elválasztó

„A jó kávé elengedhetetlenül szükséges egy újabb, megint csak semmittevésbe fulladó nap kezdetén. Az illata csábító, az íze édes, és mégis keserűség és sajnálkozás marad utána. És ebben, vitán felül, csakis a szerelem örömeihez fogható.”(Anthony Capella)

Idézetek elválasztó

“Senkit se engedj dühöngeni, mikor a barátai elesnek
Mert tetszeni fog nekik, ahogy eltávoznak az első szellővel,
Ahogy az ügyeid, így, vagy úgy, előkerülnek,
Menj a kávéházba, hogy egy másikat szerezz.” (Buckeye Szakácskönyv (1883))

Idézetek elválasztó

„A leggyakrabban a fejfájás kínozta, amit úgy enyhített, hogy a kávé felé hajolt, és a gőzével inhalált.” (Byron, a Don Juanban)

Idézetek elválasztó

„A kávét zsákban a legjobb vásárolni, az tökéletesen tartósít. Hagyd a zsákban lógni egy száraz helyen, így nem fogja elveszíteni az illatát, és az ízét.” (Dr. Johnson, A Pápa élete)

Idézetek elválasztó
Kávés idézetek

“A kávé ivása megvígasztalja az agyat, és a szívet, ráadásul segíti az emésztést.” (Catherine Beecher, Miss Beecher háztartási, és receptkönyve (1846))

Idézetek elválasztó

„Van a kávé… A fekete. Olyan, mint az élet. Sötét és keserű. És van a kávéház. Ahol nem a kávé a legfontosabb, hanem a találkozás. A beszélgetés. Két ember beszél, beszél, beszél, és egy napon a kávé más értelmet nyer. Átalakul érzelmekké. Többé már nem egyszerű kávé, hanem barátság, szeretet, vagy éppen szerelem. Az iránt, akivel a kávézás élményét az ember megosztja. Attól kezdve minden csésze kávé ezt jelenti. A másikat. Még akkor is, ha nincs jelen. Emléke, emlékeztetője lesz. És ekkor már nem sötét, és nem keserű.” (Csitáry-Hock Tamás)

Idézetek elválasztó

“A pongyola kényelmessége, és a kései
Kávé, és narancsok egy napfényes székben.
És a zöldes kakadu szabadsága
Egy szőnyegen mindenféle hever
Az ősi önfeláldozás szent csendjében.” (Bacon)Idézetek elválasztó

“A kávéfőzés illata az egyetlen, ami okot ad a felkelésre, mert bár a gyerekek sose kaphattak belőle, de semmi se jelentett nekik nagyobb kísértést a barlangjukból kifelé menet, mint a lefőtt kávé aromája…” (Wallace Stevens)

Kávés idézetek
Kávés idézetek

“A reggeli csésze kávé olyan boldogságot okoz, amelynek maradékát még délután is érezhetjük, ezt a délutáni, vagy az esti tea nem idézi elő, épp ezért nem is helyettesítheti.” (Edna Lewis, A vidéki ételek íze)

Idézetek elválasztó

“A kávé olyan módon készült, hogy arra késztette a fogyasztóját, hogy szellemes legyen: legalábbis nem akadt senki se, aki, amikor a vendégség után sose hagyja el a házat, nem érezte magát legalább négyszer szellemesebbnek, mint amikor belépett.” (Oliver Wendell Holmes, Túl a teáscsészén (1891))

Idézetek elválasztó
Kávés idézetek

“A világban a kávé az, ami megnyugtatja a részegesek agyát. Ez azoknak a bolondoknak a szórakoztatója, akik csodálkoznak ezen az ázsiai terméken. El vannak ragadtatva a gyönyörűségtől, amikor meghallják, hogy a kávébogyó a sivatagban terem Arábiában, de egy negyed pennyt se adnának egy hordó kávéért, ha az a hampsteadi pusztaságban, vagy a Banstead-Downson nőne!” (Charles de Secondat Montesquieu)

Idézetek elválasztó

“A kávé egy faszenes tűz felett bugyogott, és hatalmas szelet kenyereket, és vajat halmoztak fel egymásra nagy mennyiségben a kikötői rakodómunkások udvarán.” (Thomas Tyron, A jó háziasszony olyan, mint egy orvos (1692))

Idézetek elválasztó

”Ez egy társadalmi szemellenző, a nyelvek melegítője, az elme kijózanítója, az ész izgatója, és az álmosság elűzője, ha úgy kívánod. Az országúti bögrétől a klasszikus mokkás pohárig, ez a tökéletes demokrata.” (Charles Dickens)

Idézetek elválasztó

“Miért tesznek iszapot a kávéba a gőzhajókon? Miért van általában olyan íze a teának, mintha folyékony bakancs lenne?” (New York Times (1949))

Idézetek elválasztó

“A kávé jót tesz a tehetségnek, de egy zseni imádkozni akar.” (William Makepeace Thackeray)

Idézetek elválasztó

“Kerouac több millió kávébárt nyitott, és több millió Levist adott el mindkét nemnek. Woodstock életre kelt a lapjain.” (Ralph Waldo Emerson)

Idézetek elválasztó

“A dohány, kávé, alkohol, hasis, ciánhidrogén, és a sztrichin a mai világban a legbiztosabb mérgek.” (William Burroughs, A gép hozzáadása, Jack Kerouac emlékére (1985))

Idézetek elválasztó

”Ez olyan, mint amikor kapsz egy kis kávét, és az túl fekete, ami azt jelenti, túl erős. Mit csinálsz ilyenkor? Felhígítod tejszínnel, amely enyhévé teszi. De hogyha túl sok tejszínt teszel bele, akkor nem is tudod igazán, milyen egy igazi kávé. Forró volt, majd kihűlt. Erős volt, majd gyengévé vált. Azelőtt felébresztett, ám most csak álomba ringat.” (Ralph Waldo Emerson)

Kávés idézetek
Kávés idézetek

“A béke, és egyetértés kávéját az igazság szűrőjén keresztül kell elkészítenünk. Béke nélkül a kávégőz a szemünkből folyó könnyéből fog származni.” (Malcolm X, Malcolm X üzenete a Fűgumóknak (1963))Idézetek elválasztó

”A kávé arra kísérti a férfiakat, hogy elpazarolják az idejüket, mindezt egy pár cseppnyi, fekete, sűrű, mocskos, keserű, bűzös, undorító pocsolyavízért.” (Jean-Bertrand Aristide, Haiti elnök, New York Times (1949))

Idézetek elválasztó

“Egy olyan kávé se lehet jó a szájban, melynek előbb nem érzed az édes illatát az orrodban.” (A Nők Követelései A Kávé Ellen (1674))

Idézetek elválasztó

“Valami módon a Jó Isten nem akar egy olyan férfit sem látni, aki egy hideg reggelt kihűlt fekete kávéval kezd.” (Henry Ward Beecher)

Idézetek elválasztó

“Miután az európai pár hónapig ismerkedett a kávéval, amely egyike az elme meggyengítőjének, és elkezdett bizalommal viselkedni iránta, elkezdett arról álmodozni, hogy hazaviszi ezt a gazdag italt, amelynek a tetején ott van az a finom, sárgás tejszínréteg a tetején. Talán akkor megbizonyosodhatna róla, hogy a kávé nem csak egy álom volt, amely sose létezett.” (Robert Newton Peek, A nap, amikor egy malacnak se kell meghalnia)

Idézetek elválasztó

“A bornak mámorítónak kellene lennie, a teának, és a kávénak pedig komollyá kellene tennie minket.” (Mark Twain, Egy csavargó külföldön)

Idézetek elválasztó

“Egy csésze kávé – igazi kávé – házi pörkölésű, házi őrlésű, házi elkészítésű, mogyoró színben pompázva érkezik hozzád, de amikor beleöntöd a tejszínt, aranyos-bronz színűvé válik, amely sose csap be. De az is igazi tejszín kell, hogy legyen, sűrűnek, enyhén sárgásnak, tökéletesen édesnek, nem lehet se csomós, se habosnak lennie a Javán: ha egy ilyen kávé megmérkőzik húsz kék ördöggel, akkor mindet le fogja győzni.” (Lord Byron)

Idézetek elválasztó

“A Starbucks egy nagy erőfeszítést tett, és kétszer annyit fizetett a kávéért, mint a versenytársai, és ez nagyon gondoskodó lépés volt, amellyel segítették a fejlődő országokban élő kávétermelőket például a permetmentes kávétermesztésben, és az őserdőket is védték ezzel.” (Henry Ward Beecher)

Idézetek elválasztó

“A háború alatt az emberek megelégedtek az elfogadható, középszerű vacsora-utáni kávéval, de aztán, a háború után szerettek volna olyan kávét inni, mint azelőtt, de sajnos csalódniuk kellett. Jó, aromákban gazdag vacsora-utáni kávét kerestem, és rájöttem, hogy tejszín helyett mindenhol csak aludttejet lehet kapni, melyet csak egy bolond tenne bele a kávéba.” (Jared Diamond)

Idézetek elválasztó

“Ha megtöltöd az elmédet Bostonnal, és New Yorkkal, divattal, és fösvénységgel, és romlásra való hajlammal, az érzékeid megfáradtak a bortól, és a francia kávétól, akkor a személyed már nem találhatja meg a ragyogó bölcsességet a fenyvesekben töltött magányban.” (Constance Spry, Constance Spry Szakácskönyv (1956))

Idézetek elválasztó

“Szóval gőgösen omlettet, pirítóst, és kávét rendeltünk reggelire, de paradicsomsalátát, és hagymát, egy tál savanyúság, egy nagy szelet dinnyét, és két üveg szódát kaptunk helyette.” (Ralph Waldo Emerson)

Idézetek elválasztó“A kultúránkat kávé, és benzin hatja, csak az elsőt gyakrabban kóstolják, mint a másodikat.” (John Steinbeck)

Kávés idézetek
Kávés idézetekIdézetek listája: