Kávés idézetek

Kávés idézetek

Kávés idézetek
Kávés idézetekKávés idézetek – Kávé idézetek

” A tudomány valószínűleg soha nem fog olyan tökéletes irodai kommunikációs rendszerrel előrukkolni, mint a kávészünet.” ( Earl Wlison )

Idézetek elválasztó

“A mondás szerint a kávé olyan, akár a szerelem: minél nagyobb odaadással készíted, annál finomabb.” (Elif Safak)

Idézetek elválasztó

” Túl sok mindent akarunk csinálni egyszerre; nem vagyunk túl jó bőrben. Kialvatlanok vagyunk és egy kicsit depressziósak. Minden fenti problémát varázsütésre megold egy csésze kávé. ” ( Jerry Seinfeld )

Idézetek elválasztó

“Kultúránkat kávé és gázolaj hajtja. Az előbbi íze esetenként az utóbbiéra hasonlít. ” ( Edward Abbey )

Idézetek elválasztó

A kávénak… nagy hatása van az emberiség napi teendőire, amely 12-t kitesz a lehetséges 24 órából. A tempó, a bonyolultság, a modern életre való figyelem, olyasmit hív, amely végrehajtja azt a csodát, hogy megnöveli az agyi aktivitást mindenféle káros, egészségkárosító mellékhatás nélkül.” (Lady Jekyll)

Idézetek elválasztó

“Ha ez kávé, kérem, hozzon nekem teát; de ha ez tea, kérem hozzon nekem kávét!” (Abraham Lincoln amerikai politikus)

Idézetek elválasztó

“Egyedül az ír kávé az, amely egyetlen pohárban tartalmazza mind a négy alapvető tápanyagot: az alkoholt, a koffeint, a cukrot és a zsiradékot.” (Alex Levine)

Idézetek elválasztó

“Tejszínnel, az irodalmammal, és optimizmussal szeretem inni a kávém.” (Margaret Meagher a Gondolatok a Kávéról, 1942.)

Idézetek elválasztó

“Csak egy kávé… egy sötét és keserű ital. De mennyi minden tud lenni egy kávé. Nem csak egy sötét és keserű ital. Nem csak egy illat, egy íz… vagy mégis… egy illat, egy íz. De nem a kávéé. A Kedvesé. Akivel kávézol. Akinek kellemes az illata. Lényének illata. Ami lelkéből árad. Ami élénkít. Jobban, mint a kávé. Nem is élénkít, életet ad. Értelmet a létednek.” (Csitáry-Hock Tamás)Idézetek elválasztó

„A kávé: felébreszti az elmét. Csak akkor jó, ha Havrén keresztül jön. Egy nagy vacsoraparti után felszolgálták. Ha cukor nélkül iszod, az nagyon felvágós, mert azt a benyomást kelti, hogy Keleten éltél.” (Abigail Reynolds, a Pemberley by the Sea-ben.)

Idézetek elválasztó

“Egy másik fő – és ezúttal egy fekete láma bőrdzseki, és egy szalvéta – hogy bejelentsd, kész a kávé. Ne is túl hamar.” (Gustave Flaubert)

Idézetek elválasztó

“A kávé akkor igazán jó, ha, amikor iszod, időt ad a gondolkodásra. Ez sokkal több egy egyszerű italnál: ez egy esemény, egy hely, ahol lehetsz, de nem egészen olyan, mint igazi helyszín, csak elmerülhetsz magadban, időt ad, de nem igazi órákat, vagy perceket, egy esélyt ad, hogy önmagad lehess, és igyál még egy csészével.” (D.H. Lawrence, Tenger, és Szardínia)

Idézetek elválasztó

“Feketébb a csillagtalan éjszakánál. Forróbb, és keserűbb, mint maga a Pokol… Ez a kávé.” (Gertrude Stein)

Idézetek elválasztó

“Az összes pogány ital között, ami valaha elhagyta az ajkaimat, a török kávé volt a legrosszabb. A csésze kicsi, és maszatos a zacctól; a kávé fekete, sűrű, kellemetlen szagú, és utálatos ízű. A csésze fenekén iszapos üledék volt vagy fél hüvelyk mélyen.” (Ace Attorney Phoenix, Wright Godotban)

Idézetek elválasztó

“Kellemes kávézó volt, meleg, tiszta, és barátságos, és én felakasztottam az öreg esőkabátomat a fogasra, hogy megszáradjon, feltettem a kopott, és viharvert kalapomat a padra, majd rendeltem egy csésze cafe au lait-t. A felszolgáló kihozta, én pedig kivettem a jegyzetfüzetemet, és a ceruzámat a kabátom zsebéből, és írni kezdtem.” (Mark Twain)

Idézetek elválasztó

“Látszólag csak kávéznak az emberek. De nem. Mert a kávé mellett egymás szemébe néznek, beszélgetnek, ötletek születnek, üzletek köttetnek, barátságok, szerelmek szövődnek. És a falak embertörténetek ezreit szívják magukba.” (Csitáry-Hock Tamás)

Idézetek elválasztó
Kávés idézetek

 

“Azért, hogy máris megismerjem őket, mindet megismerem. Megismerem az éjjeleket, reggeleket, délutánokat, kávéskanállal mértem le az életem; Ismerem a haldoklás, és a halál hangját. Egy távoli szobából zene száll.” (Ernest Hemingway)

Idézetek elválasztó

“A testünk olyan, mint egy csésze kávé. Egy kis cukor még nem számít, de túl sok belőle mindent tönkretesz.” (Johannes Hinrich von Borstel)

Idézetek elválasztó

“Öngyilkosnak kéne lennem, vagy meginnom egy csésze kávét?” (Alfred Prufrock, Love Song)Idézetek elválasztó

“A kávékészítés vált az évtized nagy megalkuvásává. Ez az egyetlen olyan dolog, amit egy „igazi” férfi is megcsinálhat anélkül, hogy az ártana a férfiasságuk látszatának. Egy nőnek ez amolyan kezdő-háztartási szint, valahol a vécépapírtartó feltöltése, és a csirke kivétele a fagyasztóból szint között.” (Albert Camus)

Idézetek elválasztó

“Egy átlagos amerikai legegyszerűbb, és legáltalánosabb reggelije kávéból, és marhasteakből áll.” (Erma Bombeck)

Idézetek elválasztó

”Brazíliában mindig frissen készítik el a kávét, és, kivéve a reggeli kávé esetében, feketén isszák mokkás csészéből. Először majdnem a karimáig töltik, majd a vidékükről származó lágy cukorral édesítik, ami ötször gyorsabban olvad, mint a mi cukrunk. A reggeli kávéhoz egy nagyobb csészét használnak, és ezt több, mint a feléig töltik tejszínnel Ez a cafe con leite, amely nem igényel annyi cukrot, mint a cafe preto – vagyis feketekávé.” (Mark Twain, Egy Csavargó külföldön)

Idézetek elválasztó

“Nincs a világon olyan probléma, amit ne oldana meg egy csésze kávé!” (Beck Tamás)

Idézetek elválasztó

“Minden nap leültem a munkaasztalomhoz, és ott töltöttem egy órát, vagy kettőt. Mindenféle számkombinációt kipróbáltam, de nem jártam sikerrel. Egy reggel, szokásomtól eltérően vettem fekete kávét. Nem tudtam aludni; ötletek rajzottak elő a felhőkből.” (Bob Brown és Cora Rose, Észak-Amerikai Szakácskönyv (1939))

Idézetek elválasztó

“A kávé a férfiak aranyává vált, és akárcsak az arany, minden embert a luxus, és a nemesség érzésével ajándékoz meg.” (Henri Poincare, Science et Methode)

Idézetek elválasztó

”A legtöbb háztartásban a kávé nélkülözhetetlen dolog a reggeli órákban. De a kávé nem csak finom, hasznos is: gyakran pont ez az üdítő ital, amely felfrissíti az agyat, egészséges, és segíti az emésztést, vagy tesz minket zavarossá, és ingerülté! Megpörkölheted a cseresznyéket a ’királynők ízére’, és frissen ledarálhatod minden reggel, mégis, ha az aranyló folyadékot nem a legszebb kávéscsészékben iszod reggelenként, az élmény nem lesz teljes.” (Sheik-Abd-al-Kadir, A Kávé dicsérete (1587))

Idézetek elválasztó

”Ez egyike volt azoknak a reggeleknek, amikor egy férfi csak azután tud szembenézni a nappal, hogy csinált magának egy bögre sűrű kávét, magához vett egy jó nagy szelet kenyeret, és egy nagy tál bablevest.” (Janet McKenzie Hill, Praktikus főzés, és felszolgálás (1902))

Idézetek elválasztó